11-10-2016, 20:20 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 11-10-2016, 20:27 PM ja muutjaks oli T.K..)
(11-10-2016, 18:22 PM)stihl Kirjutas: Mina olen ka Inglest ostnud. 5L plastkanister kanget (suitsevat) maksis äkki 10€???
Tsikid (müügiagendid) toovad Talina piires töö ajal ise kohale ka, kui kaup on enne makstud, suhtlemine minusuguste haigetega on sõbralik ja kiire.
Aga see on ohtlik asi; kasutamiseks vaid edasijõudnutele. (hape vette või vesi happesse, selles on küsimus, eksole)
Kui kanku selle happega seisab töökoja nurgas, siis lähedal olevad raudasjad läevad kui nõiaväel rooste.
P.S. Tsingitud detaili teevad ka Volta tibid edukalt puhtaks. Hind vist 1€/kg ei löö kedagi jalust ning ise hapetega mässata ei tasu. Hinna sees ka uus tsingikiht.
Trükkplaadi puhul oli vist mingi lahuse % oluline, puhas hape ei tee vasele midagi. Seda suurust ikka tead?
Tänud vastamast!
Söövituslahusesse läheb lisaks soolhappele ka veidi muud keemiat. Ohtudest olen teadlik, vett happesse kallama ei hakka ja silmad kavatsen (loe: loodan) ka pähe jätta. Jändamise motiiv on lihtne -- valmis segatud söövituslahus on pea lõpmatult taaskasutatav, kui kontsentratsiooni langedes oksüdanti lisada. Erinevalt nt FeCl3 lahusest ... Garaažinurgas vedeleva kanku info panen kõrva taha.
Tallinnas on kindlasti palju toredaid kohakesi, kust soovitud happe või teenuse kätte saaks, aga asun ise Tartus ning iga pisikese detaili keevituseelse puhastamiseks päälinnas käimine oleks logistiline košmaar. Loodan kohalike võimalustega hakkama saada.