minu m401 (55a) vajab tarka nõu,abi!

Kogu maailma vanatehnika harrastus on väga mitme tahuline. Eestis ja teistes endistes sots maades on kõige levinum variant liiklusvahendite ilusaks tegemine. Meist ida pool tahetakse need veel tehase originaalist ka ilusamaks teha.
Mujal ilmas loetakse ka üsna arvestatavaks stiiliks liiklusvahendite säilitamist sellisena, nagu see leitud. Loomulikult tuleb pisut vaeva näha tehnilise korrasolekuga, kuid narmendav polster pole mingiks probleemiks. Vahest isegi oleks huvitav mõnel näitusel näha, kuidas inimene on kitsastes oludes oma liiklusvahendit tarvitanud ja mugavamaks muutnud. Tulesid lisanud, sest ülevaatusemees nõudis ja pintsliga värvinud, sest nii on ilusam.
Laemaalingute või muu kunsti korral ei tõtta me ju kunagi teisest sama vanast maalist tükki lõikama, et puuduvat kohta asendada!!! Sestap suhtugem vabamalt ka vanatehnika harrastusse. Ükski normaalne noor mees ei hakka rahulikult tegelema klassikalise restaureerimisega, ikka kibeletakse sõitma.
Kuna nimetatud sõiduk tundub piltidelt siiski tõsiselt pruugitud tarbeese olevat, ei soovita mina küll Sul hakata seda unistuste originaali viima. Pigem vii lihtsalt sõidukorda, ilma värvimata ja polstritöödeta ning naudi stiilset elu!
Kunagi sõitsin isegi igapäevaselt Pobedaga, millel oli 12 kihti erinevaid värve ja kaltsuvaibad istmetel, samas jäid huvitavaimad juhtumised minu elus kõik beeži Pobeda perioodi.

Tõnu Piibur
5116265
Vasta

Sõnumeid selles teemas
minu m401 (55a) vajab tarka nõu,abi! - Autor: tamar99 - 09-04-2004, 23:58 PM

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne