19-12-2016, 12:18 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 19-12-2016, 12:20 PM ja muutjaks oli h2rra.)
(19-12-2016, 11:56 AM)hulgus Kirjutas: Selgub, et isegi selline gaaasikamin ei sobi siseruumide kütteks, kuigi jutt on ilus. 20m2 2,7m kõrges ruumis, ei ole võimalik selle kaminaga koos olla, silmad vesistavad, vine on õhus, kuigi sooja andis mehiselt.
Vene aegse kiirguriga olen kunagi garaaži kütnud, aga seal olid pidevalt aknad uksed lahti, tolm, värvihais jms üleval, ei osanud märgatagi.
Jutt peaaegu õige... kuid miks tekib gaasiving ja silmad kipitavad? Vastus oleks ikka gaasi mittetäielik põlemine. Olen samuti suuremate külmadega tööruumi soojaks lasknud ja siis tuulutanud. Kuna tegu on infrapuna kiirguriga, siis kamina ette panen vana VOLTA õliradiaatori, mida siis kiirgus kuumendab ja see omakorda õhku soojendab. Nüüd aga keraamilistest elementidest, mis on kiirguri sooja elementideks. 2 elementi suurustega 1/3 ja 2/3 vahel saav valida 3 positsiooni vahel, kui palju võimsust vaja. See 1/3 ekk kõige väiksem ongi tegelt selle vingu ja haisu tekitaja, kuna toimub mittetäielik põlemine. 2/3 element aga on suurem ja kuumeneb ka rohkem ja selle tulemusena põletab jääkgaasid puhtamaks. Kindlasti ei tohi unustada,et põlemise puhtust mõjutab eelkõige hapnik, ehk siis värske õhk mida vajab kamin põletamiseks. ( NB.suured gaasisurmad gaasivanniahjudega vannitoas, kus olid uksed tihedaks tehtud ) Kamina alla-ette, kus on õhuvõtu avad, olen toonud lisaõhu toru õuest, või teisest ruumist kus toimub suurem õhuvahetus, või otse põrandast suurema augu läbi puurinud ( vagunelamu-töökoda) ja haisu ei ole, sest tekib õigel põlemisel ainult vesi H2o.. Kindlasti 30€ vingugaasi CO andur.
Tegelikult on alati kõige ohtlikumad inimesed ühiskonnas truualamlikud käsutäitjad kelle ainuke soov on
OLLA KEEGI JA SILMA PAISTA