21-01-2017, 10:22 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 21-01-2017, 10:27 AM ja muutjaks oli Basilio.)
(19-01-2017, 15:49 PM)ahtos Kirjutas: Mul neid(antimist) vahendeid vist viis erinevat riiulis,kuid ükski neist ei tööta,ainuke töötav lahendus on sukeldujate variant-tatiga kokkuVaatad ehk siis tõesti sukeldujate poodi?,aga ehk oskab soovitada töötavat sprei vahendit-tatti suht ebameeldiv iga kord kasutada.
https://www.divestock.ee/scuba-diving/ma...ccessories
Olen ise taolist spreid sihtotstarbeliselt kasutanud ja toimis. Tatt jätab maski veits häguseks, aga häda korral ajab asja ära. Muideks, kui see vahend sukeldumismaski äravõtmisel koos veenirega suhu satub, siis on tatistamist palju - mõru kui kurat! Tavaspreidest erineb sukeldujate oma selle poolest, et silma sattudes ei tohi kipitada. Ei kipita ka, proovitud. Keevituse juures vahet pole.
Kui ükski vahend ei aita, võib olla sama probleem, mis igal sukeldujal tuliuue maskiga. Liiga sile sisepind tõmbabki uduseks ja ükski vahend pikalt ei aita, sest ei püsi peal. Meid õpetas instruktor nii, et võta uus mask õhtul teleka ette kaasa ja hõõru sisepinda kergelt, aga kaua hambapastaga. Tekkivad mikrokriimud ei sega vaadet, kuid hoiavad edaspidi vahendit kinni ja mask enam uduseks ei lähe. Mina olen kahe sukeldumismaskiga nii teinud ja toimis. Hõõrumisega ei tohi muidugi liiale minna. Aeg ajalt tasub pasta maha pesta ja tatiga proovida, kas juba aitab.
Füüsika on valus ja matemaatika teeb vaeseks, kui sa nende sõber ei ole.