09-02-2017, 09:10 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 09-02-2017, 09:12 AM ja muutjaks oli Basilio.)
(08-02-2017, 16:50 PM)motamees Kirjutas: Õhk-õhk pump sulatas ennast iga paari tunni takka. Miinuseid ei olnudki väga palju. Kui, siis mõned kraadid. Niiskust aga oli palju ja see sinna radika peale korjabki. Ilmselt on nii, et üks ja sama agregaat käitub erinevates "elukohtades" erinevalt.Seda minagi imestan et kõigil jääga suur probleem. Usun küll, kuna sellest igal pool juttu. Ka minu agregaadi paigaldaja lubas, et kevadeks olla tonn jääd masina all kuhjas. Ainus, millest ma aru ei saa, on jää puudumine.
Vaid korra hilissügisel, kui masin ööpäev läbi käis, nägin ära 2-3cm pikkused ja umbes 5mm jämedad purikad masina all. Sisse piiludes on masin täiesti puhas. Seda kirjeldatud mulksumist ja sisinat teeb üliharva. Sulatamine käib minu omal vanamoodsalt küttekaabliga. Kas asi on selles, et ma enamasti ei kasuta soojuspumpa ööpäevaringselt? Kuna vahepeal on olnud palju plusskraadiga ilma, siis jõuab seisev agregaat ise ära sulada-tilkuda? Praeguse pakasega on kahvel üldse seinast väljas. Ma põhimõtteliselt ei kasuta seda vurri -5*C ja madalamal temperatuuril.Ah jaa, masin see:
http://www.ekokliima.ee/uploads/4/5/5/3/...ko_eng.pdf
Minul on mudel SRK25 ja siiani rahul. Teadsin täpselt, mida ostan ja arvutasin kõik mitut pidi läbi. Kaks positiivset üllatust olid oodatust suurem ökonoomsus ja jää puudumine.
Füüsika on valus ja matemaatika teeb vaeseks, kui sa nende sõber ei ole.