23-04-2004, 15:46 PM
Vaadates joone alt, mida meie Tamar99 kokku ostab, siis on ilmselgelt tegemist stiilimehega, keda arvatavasti Tartu rongi pikkused sõiduautod külmaks jätavad. Ometigi tuleks tööd teha korralikult, ehk kui juba autot taastada, siis ikka tehase originaali järgselt. Teadupoolest ei olnud tehases autod korrodeerunud, aga piltidel näidatud Mossel tundub, et ajahammas on purenud mitmestki kohast. Siit foorumistki saab tutvuma minna Märt Aarne tööde ja tegemistega, kuidas keresid restaureerida ja mootorite puhulgi tuleks teha vahet restaureerimisel ja parandamisel. Samuti on võimalik polstritöödes kasutada suvalist riiet aga võiks ka kududa originaalmustrilise ja paigaldada kandiks plast- mitte dermantiinist tehtud riba.
Tsiklite restaureerimise juures tuleb tõdeda, et vana Ameerika või Inglise tsikli restaureerimine, tänu traditsioonidega tehaste ja interneti kaubamajade olemasolule on siiski lihtsam kui sõjaeelse Vene tsikli restaureerimine.
Enda Vana Volga restaureerimisest ja \"musta numbri\" taotlemisest olen loobunud just polstri tööde keerukuse ja kalliduse tõttu, st mida ma matan sinna kümneid tuhandeid, kui tulemus mind ikkagi ei rahuldaks. Parem sõidan sellisena, nagu on. Hetkel on mul käsil vana Rootsi sportjalgratta \"Marathon\" restaureerimine selliseks, et ma ise ka rahul oleks ja Valdo ees häbi ei oleks. Nikeldatud (mitte kroomitud) on pisike karbitäis juppe, muus osas pole veel pihta hakatudki ja juba on kulunud ligi 5000 krooni, kokku on planeeritav eelarve 20.000 krooni. Ja samas on ju tegemist ikkagi jalgrattaga, millel pole porilaudugi ja muid erilisi vidinaid.
Mosse ja Mersu võrdlus oli muidugi ebasünnis ja lugupidamatu.
Tsiklite restaureerimise juures tuleb tõdeda, et vana Ameerika või Inglise tsikli restaureerimine, tänu traditsioonidega tehaste ja interneti kaubamajade olemasolule on siiski lihtsam kui sõjaeelse Vene tsikli restaureerimine.
Enda Vana Volga restaureerimisest ja \"musta numbri\" taotlemisest olen loobunud just polstri tööde keerukuse ja kalliduse tõttu, st mida ma matan sinna kümneid tuhandeid, kui tulemus mind ikkagi ei rahuldaks. Parem sõidan sellisena, nagu on. Hetkel on mul käsil vana Rootsi sportjalgratta \"Marathon\" restaureerimine selliseks, et ma ise ka rahul oleks ja Valdo ees häbi ei oleks. Nikeldatud (mitte kroomitud) on pisike karbitäis juppe, muus osas pole veel pihta hakatudki ja juba on kulunud ligi 5000 krooni, kokku on planeeritav eelarve 20.000 krooni. Ja samas on ju tegemist ikkagi jalgrattaga, millel pole porilaudugi ja muid erilisi vidinaid.
Mosse ja Mersu võrdlus oli muidugi ebasünnis ja lugupidamatu.
Tõnu Piibur
5116265