18-04-2017, 18:03 PM
Ma panustaks pigem, et ajad ja olud on erinevad. Lapsepõlve kodutänavas võis mõnes majapidamises ikka aegajalt kreissae undamist kuulda. Jõukamad panid üheksakümnendatel õlikatlad, siis pelletid ja nüüd köetakse enamuses gaasiga. Kujutan ette, millise paugu kohalikule puumüüjale paneb juba see ühe linnaosa "gaasitamine". Nagu eelpool mainiti, siis eramaja kütteks telliti peale eda, kui kivisüsi uuel ajal kalliks läks, ikka 20-30 ruumi aastas - nüüd null ja neid mittetellivaid majapidamisi on linnaosa peale meeletu hulk.
See on muidugi näide ühe linnaosa pealt, kuid mul äial on maal samamoodi pelletikatel. Naise õe perel linnast kaugel on peale maja renoveerimist maaküte ja puud lähevad ainult sauna. Lisaküttealikatena kasutatakse paljudes majapidamistes soojuspumpasid, mis omakorda vähendavad nõudlust küttepuude järele. Järeldus - küttepuude tarvitamine on mugavuse jmt. tõttu kindlasti omajagu vähenenud ja väheneb veelgi.
See on muidugi näide ühe linnaosa pealt, kuid mul äial on maal samamoodi pelletikatel. Naise õe perel linnast kaugel on peale maja renoveerimist maaküte ja puud lähevad ainult sauna. Lisaküttealikatena kasutatakse paljudes majapidamistes soojuspumpasid, mis omakorda vähendavad nõudlust küttepuude järele. Järeldus - küttepuude tarvitamine on mugavuse jmt. tõttu kindlasti omajagu vähenenud ja väheneb veelgi.