Kuskohast ikkagi Volga \"Hirv\" on pärit?

Eks see hirv ikka Gorki e. Nižni Novgorodi vapi järgi pandi: http://www.unn.runnet.ru/nn/
Mis hirve kapotilt kadumisse puutub, siis mina olen kuulnud sellist versiooni, et kaotati ära sellepärast, kuna osutus otsasõidu korral jalakäijatele liiga ohtlikuks. Ehk teisisõnu, kui kapotile paiskuv jalakäija pääseks ehk muidu põrutuste ja muhkudega, siis selline turritav asi kapotil võib soolikad korralikult segi keerata. Võrdluseks võiks ehk märkida, et nt. Rolls Royce\'i radiaatorivõret kaunistav kuju \"hüppab\" kokkupõrke korral automaatselt iluvõre sisse peitu, Mercedese kapotimärk aga murdub teadupärast kaunis kergesti.
Aga kui rääkida vana Volga välismaistest eeskujudest, siis oli mul omal kunagi selline juhtum (aastal 1991), kus üks minule USA-st külla sõitnud väliseestlasest sugulane (vanem meesterahvas) uuris ühte sellist, täiesti tavalist GAZ 21 tükk aega ja imestas, kuidas küll selline kena vana Chevrolet Eestisse sattus ja ma siis seletasin tükk aega, et masin siiski \"Volga\"-nimeline ja made in USSR...

Puruks ja pool pööret tagasi!
Vasta

Sõnumeid selles teemas
Kuskohast ikkagi Volga \"Hirv\" on pärit? - Autor: PlyVal64 - 23-04-2004, 13:18 PM

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne