29-04-2004, 22:35 PM
IIIFFFAR Kirjutas:Aga kas ei võiks arvata, et too D tähendab tegelt mootorinumbrit \"Dvigatel\" ja too teine raami numbrit. Antud juhul sattund kaks \"D\" tähte kõrvuti ja teine neist siis ülearune ning X pääle löödud?
D ei tähenda mingil juhul Dvigateli (tõlkes: mootor). Niipalju, kui mulle IZ 350 jäänuseid kätte sattunud on (hetkel oman 2 kere ja 3 mootori säilmeid, mille kunagi tahaks üheks komplektseks rattaks teha), olen näinud neil kõigil numbreid, mis järgnevad nende ees olevale tähele. Ja tähti oli kasutusel mitmeid, olen näinud \"A\", \"O\" ja \"H\" (slaavi \"N\") variante, arvatavasti ka teisi.
Kahjuks ei oma andmeid, millal ja millises järjekorras neid tähti välja anti. Igatahes tean, et 350te korral ei toiminud tavaline kere-/raami-/mootorinumbrite süsteem, kus numbreid hakati lihtsaltedasi lugema, vaid seda oli kuidagi esitähtedega täiendatud.
Loodan, et kasutaja IZ 350 kui selle mudeli teadmiste korüfee oskab ehk vastata.
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, kuni 18. maini 2025 oleme avatud eelneval kokkuleppel