19-08-2017, 18:02 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 19-08-2017, 21:38 PM ja muutjaks oli Janka.)
(17-08-2017, 14:23 PM)olli Kirjutas:(17-08-2017, 13:46 PM)pen.skar Kirjutas: Ükspäev käisin sõbra pool ja jäin tummaks. Oli hapnikuballoonil jupi vahelt võtnud ja ilusa väikese argooni jaoks kokku keevitanud! Et ta ka keevitajana töötab, siis teadis, kuidas tegi. Täidab teisest balloonist (tööl), nii et üle poole täsballooni rõhust sinna ei satu. Võtta eeskuju? Kust seda väikest ballooni ikka saab.
See on väga hea mõte, kui on, kust täita! Endal kahjuks poleks täitmiseks võimalust. Muidu kokku keevitamine midagi ulmelist ei oleks. Tegu hea paksu rauaga, mida saab mugavasse asendisse keerata keevitamiseks ja ääed ilusti ära faasida. Ja alati võimalik vee või õliga surveproovi teha. Kasvõi traktori hüdrosüsteemist. Või rendist väike spets rõhu testimise käsipump, http://www.ramirent.ee/tooted/ehitussead...niline-679
Mainin igaks juhuks, et surveproove tehakse väga kõrgete rõhkudega. Selleks keegi vaevalt et hakkab õiget mehanismi endale ostma. Ramirendi omaga võite kompressori taga olevaid õhuballoone katsetada, selleks ta sobib ideaalselt. Täpseid numbreid pole enam meeles, aga kindlasti on keevitusgaaside puhul see 2x suurem, kui balloonile keeratud manomeeter balloonis asuva gaasi rõhku näitab.
Balloonide ise valmistamine on teil omal vastutusel. Loodan, et annab te sõber ja teie ise ka endile ikka aru, millega tegelete.
Vabrikust väljuvaid balloone pole mitte kuskilt otsast keevitatud ja selleks on oma kindel üks ja ainus põhjus.
Mu jutt ei kehti madalrõhul asuvate gaasiballoonide kohta (propaan ja selle segud).
Kunagi pea kümme aastat tagasi, kui tänasesse Airokisse survestusmajja tehnikat paigaldasin, sai pulli pärast proovitud üht väikest, kämpingugaasi ballooni, et kuidas need asjad lõhki lähevad. Postitasin mingisse foorumisse ka jube madala kvaliteediga pildid sellest, aga ei mäleta enam, kuhu. Seal olid ka numbrid ära toodud. Peab vähe netis kaevama...
Kui selle katsetamise asemel kasutataks gaasi, siis ma olen 100% kindel, et keegi juuresolijatest tervena lahkunud poleks.
Leidsin: http://www.ladaklubi.ee/foorum/viewtopic...233#p28233