16-01-2018, 12:06 PM
(16-01-2018, 01:24 AM)TALUPOEG TALUJA Kirjutas: Keegi võiks ka ära tõestada,et see papifilter on efektiivsem kui tsentrifuug. Külma mootoriga ja paksu õliga ilmselt ei toimu vist kummagi variandi puhul mingit puhastamist. See peaks hakkama toimima alles siis kui õli vedel. Papifiltri lööb vist ennem umbe,kui tsentrifuugi täis lööb. Üldse sihuke kahe otsaga asi. Ma ise ei hakka midagi ümber ehitama.
T.
Tänapäeva õlid on nii külmalt kui kuumalt sama vedelad. Ma ei saa aru miks te seda tavotti seal mootoris kasutate. Isegi jutt, et sissetöötamise ajaks -lühikeseks perioodiks ei soovitata.
(16-01-2018, 01:27 AM)TALUPOEG TALUJA Kirjutas:(16-01-2018, 01:04 AM)I.A Kirjutas: Aeg on edasi läinud ja vene tavotti mõistlik inimene enam mootorisse ei kalla.Sellise temperatuuriga on kaheldav, kas m10g2 alguses üldse filrist läbi jõuab minna... 10w40 on kasutusel ja ei pea starteriga enam moosi segama.
Just mõistlik inimene kallabki vene õli vanasse mootorisse,vastasel juhul võib see kokku joosta,kui hea uus õli kõik selle tagi laiali peksab ja ummistama kipub. Aeg võib ju edasi minna aga tuleb ka vaadata,et uuendustega enda vaba aega ei lühenda.
Viimasel ajal tundub tõsiselt, et Hr Talupoeg Taluja on vabadusse pääsenud Jämejala haiglast. Kahjuks on aga ravimid aastatega oma töö teinud ja mõtlev organ -njet rabotajet

Sügav kaastunne omastele.
Palun anna mõistlike soovitusi. Sa võid ju vana pasa peal ISE elada, keegi ei keela, kuid kui teised soovivad edasi areneda, siis oleks mõislikud soovitused teretulnud. Sinu põhimõte aga on, et tuleb vana pasa peal edasi elada. Lõkke peal õlisuppi keeta ja mida veel. Ma tean maatingimustes laiskasid palju, paljud kallavad ka vana õli veel masinatessse, või siis veel kasutatud fritüülõli lausa kütusepaaki, kuid see ei ole KOHUSTUSLIK TEISTELE.
On suur vahe, kas elada aastas 1980 või nostalgitseda aastat 1980.