16-01-2018, 12:56 PM
(16-01-2018, 12:41 PM)v6sa Kirjutas:Kui on juba silmini sitta täis siis tänapäevasema õli kasutamise puhul on õnne,et jooksebki kokku. Kui aga kasutada sama õli mis ennem,on veel lootust. See muidugi ei tähenda ju,et peaks jätma tsentrifuugi puhastamata ja õigel ajal õli vahetamast.(16-01-2018, 12:30 PM)TALUPOEG TALUJA Kirjutas: ...
Mina ei pea õigeks,et noori õpetada hävitama oma tehnikat arenemise sildi all. Pigem siis ikka säästma.
...
Mis annab alust oletada, et antud küsija mootor on töötanud tehaseõliga siiamaani ja silmini sitta täis?
Vaevalt,et keegi sõidab selle õliga mis tehases sisse pandi.... ju ikka vahetatakse ka. Ma ei usu,et keegi nii lohakas on olnud.
Ma ei kiida seda vene õli taevani. Aga selleks,et panna sisse tänapäevasem õli,tuleb mootor maha võtta ja kõik ära puhastada. Targem on siis peale suuremat remonti uus ja hea õli sisse panna. Kui seda ei tee siis võib(justnimelt võib) mootor kokku joosta. Väntvõlli kanalid tuleb ka ära puhastada. Pealt pesemine ja läikimalöömine ei aita.
Asja annab vaadata klapikambrikaant maha võttes. Kui seal kaane all on kõvasti tagi,pläga ja tavoti taolist massi siis on kindel,et asi hull. Näiteks uue teise vana traktori ostu puhul ei tea ju ajalugu ja mis juhtunud on. Osadel mootoritel millel on plokikaanetihend läbi olnud,praod jne.. millele tänu on vett alla karterisse sattunud... ja sellest tekkinud emulka.... no käib ka selline mootor edukalt. Kerge tööpeal ei pruugigi midagi juhtuda. Väljast näha ka eriti pole. Mida iganes.