16-01-2018, 13:26 PM
(16-01-2018, 12:41 PM)v6sa Kirjutas: Hea filter puhastab oluliselt paremini, kui tsentrifugaal. Eriti peenosakesi.
$itt filter puhastab halvemini, kui tsentrifugaal.
Puhastamatusest umbes või hoolikalt seest läikima poleeritud tsentrifugaal ei puhasta midagi. Siin on omad nipid ja tasuta lõunaid ei ole.
Nendest tasuta lõunatest ei tea suurt midagi kosta, kuid puhtaks lakutud tsentrifugaal puhastab sama tõhusalt kui lakkumata. 8000 rpm ringi ketrav anum, tekitab piisava tsentrifugaaljõu, et suruda 70 kraadise õli seest ühe mikroni suurune osake anuma seina külge. Muidugi pole mul aimugi mis kiirusega käib töösoojana vene tsentrifuug ringi.
Ma tegin huvi pärast T-40 tsentrifugaaliga loomakatse. Selle katse jaoks ehitasin ekstra aparaadi, et kontrollida tsentrifuugi efektiivsust ja oma T-40 süsteemi korrasolekut. Surusin sealt läbi ns32 pumbaga vana sõiduautode täissünt mootoriõli (enamjaolt 5w30 ja 5w40 mis olid tulnud pappfiltritega tänapäeva mootoritest), kolme tunni jooksul, umbes 60 kraadilise soojusega, umbes 50 liitrit ringiratast. Lihtsalt tahtsin näha kas ja kui hästi see kaadervärk toimib. See mis jäi sinna puhtaks pestud korpuse sisse peale taolist loomakatset (1mm ühtlane kiht, 3h joksul), oleks suvalise pappfiltri juba kinni võtnud, rääkimata siis mitmete kuude pikkusest mootoris töötamisest. Rääkida siinkohal, et pappfilter on parem ja efektiivsem ning tsentrifuug ei kõlba kuhugile, on minu arust natuke kohatu.
Parem varblane käes, kui kajakas pea kohal!