22-03-2018, 11:14 AM
(22-03-2018, 10:02 AM)Meelis2 Kirjutas: Tundub et see niinimetatud usk millessegi või kellessegi tekib ikka sügavalt oma mulli vajunud eksemplaridel. Seal pole vahet kas tegemist kosmose või päris maiste teemadega, kui silmaklapid vastavate kirjadega ees siis tuleb ka suust kõrvalvaataja jaoks suisa s.....a.
Omal kogemus kus endine itimehest kolleeg sai omal majas tualettruumi valmis. Ilus ja tore jne aga loodus nõuab oma ja sa käidud siis ka vett välja laskmas. WC väljudes oli venna esimene küsimus ega ma prilllauda liiga kiiresti üles ei tõstnud või seda pärast käega alla ei vajutanud, see pidi selle prilllaua aeglaselt allalaskmise mehhanismi katki tegema. Tema oli müügimehe soovitusel ostnud pea sajaeurise prilllaua just sellepärast et seal on hästi pikaajaline mehhanism. Seletasin küll rahulikult ja aeglaselt et seal on kolm asja mis seda langemist aeglustavad- võll mis on pehmemast plastikust puksi sees mis on omakorda kõvast plastikust kaane sees ja kogu efekt seisneb elementaarses maa külgetõmbejõus ja osade omavahelises hõõrdumises; ning kui pohmas peaga juga hästi juhitav ei ole ja mõned piisad sinna ühenduskohta tilgutad siis käibki edaspidi kaas kolksuga. Järgmine päev tööl vend teatab uhke näoga et ta käis sellest poest läbi ja müügimees tegi selgeks et seal kaane sees on a la käigukasti ja hammasratastega mehhanism ja just minusugused keeravadki tema hirmkalli kaanekese tuksi.
Võite isegi arvata et ma ei ütelnud enam sellel teemal midagi. Usk on niivõrd püha ja isiklik asi et seda ei lükka mitte-millegagi ümber, laota või sitapoti kaan detailidena söögilauale. Ja teie tahate kellegile siin mõõdaminnes selgeks teha et maa on kerakujuline?
Sinu väide põhineb vist vaid ühel lammutatud potikaanel.
Olen näinud kaant, mille sees oli hammasrattad ja need liikusid paksu, kleepuva olluse sees, see ollus tegi liikumise sujuvaks.
Tegemist polnud muidugi WC poti kaanega, kuid süsteem võib olla sarnane.