19-06-2018, 14:49 PM
See kõige odavam jäme sool mida poes müüakse söögitegemiseks, kapsa hapendamiseks jne. ei ole 99,9% puhas NaCl, seal võib esineda mehaanilisi lisandeid aga üldiselt võttes on ta täpselt seesama NaCl mida kasutatkase NPM-s. Tööstuslikes veepehmendites kasutatakse sedasama odavat soola, vähemalt nendes katlamajades kus mina olen viibinud (neid on päris mitmeid). Kunagi olen katlamajast vanaemale kapsaste hapendamiseks ja sea soolamiseks seda isegi koju toonud sest poest polnud saada (oli selline ajajärk kus mitte essugi ei olnud).
NPM-s võib olla on se kristalli suurus keskmisest suurem sest seda on lihtsam valada ilm, et kõik kohad oleks soola täis pärast? Lahustumise kiirus vist ei ole oluline kuna niikuinii on küllastunud lahus (soola rohkem kui teoreetiliselt lahustub)?
NPM-s võib olla on se kristalli suurus keskmisest suurem sest seda on lihtsam valada ilm, et kõik kohad oleks soola täis pärast? Lahustumise kiirus vist ei ole oluline kuna niikuinii on küllastunud lahus (soola rohkem kui teoreetiliselt lahustub)?