Vahepala pizzaahju näol

Nimest niipalju, et tegemist ei ole otsese nimega. Der jätab võimaluse kasutada fantaasiat. Fantaasia aga algab sealt kus Die lõppeb ja Der algab.

Mis minu puhul aga on palju omapärasem teema, on see, et kuni tänaseni ma mõtlesin päriselt ka nii nagu  ma kirjutasin alguses. Üks suvaline projekt, mis viiks mõtted mujale ja laseks tegeleda korraks millegagi teisest maailmast. Ei mingit kohustust, ei mingit survet, ei mingit kvaliteeti ega sellest tekkivaid pingeid, lihtsalt laseks sulel voolata nii kuis tuleb. Ja see oli mõnus. Garaažis olid kardinad ees, tuul, kui seda oli üldse, liigutas neid veidike, lasid seal külma õlli ja keevitasid või mõtlesid või lõid mingit vidinat hästi suure haamriga hästi kõvast või midagi muud sellist. Mõtsi, et teen asja valmis, teen ühe pizza ja ajan ta kuhugile räästa alla roostetama kuni järgmise korrani, juhul kui see peaks üldse toimuma. 
Aga nüüd, vaadates seda asja, siis tegelt tuli päris lahe välja ja natuke kahju on ta niisama nurka visata. Aga mis seal ikka, kunst nõuab ohvreid ja mina see olla ei taha Big Grin

Aga kui nüüd vähe tõsisemalt rääkida, siis mind huvitab tegelikult see, kas ahju insenäärlik ülesehitus ka toimib või mitte. Tegemist on ju tegelikult üsna omapärase pizza ahjuga, kus alt poolt kütetakse ahju nn põrandat ja ülemise poole eest vastutab läbi lõõride üles lenduv kuumus. See kuumus kütab ülal võlvi kive mis peaks selle salvestama ja alla kiirgama. Et alt liiga kuumaks ei läheks, selleks on seal kaks kihti telliseid, alumine tavaline punane ja nn panniks šamott. šamoti teema peaks olema siis tembi alla toomine, kuna selle salvestus ja pind ning sisematerjalid on sellised, et see ei ampsa endasse kogu kuumust, vs metall kui selline, või ka punane ahjutellis. šamott on poorne ja õhuline. Samas võin ma julmalt mööda lajatada, sest ma ei ole müürsepp, ei Martin ega Kellu. 

Vot see viimane on asi mis mind tegelikult huvitab ja juhul kui ma seal midagi mööda panin oma arvamustes ( polnud lihtsalt eeskuju võtta) Siis võib selle kunstiteose mõne veekogu äärde viia ja isegi ilma köieta Der tauchen saata.

Aga seda kõike näitab lähiaeg, ja mul on oi kui palju veel teha. Ratastest ma loobusin ja alla lähevad tavalised rauast jalad. Mu käed, mis on loodud tegelema rauaga, peavad tainast hakkama sõtkuma. Oh plääd...

Parem varblane käes, kui kajakas pea kohal!
Vasta

Sõnumeid selles teemas
Vahepala pizzaahju näol - Autor: viplala - 31-07-2018, 00:16 AM
RE: Vahepala pizzaahju näol - Autor: Alts - 31-07-2018, 00:37 AM
RE: Vahepala pizzaahju näol - Autor: Janka - 31-07-2018, 00:41 AM
RE: Vahepala pizzaahju näol - Autor: diesel - 31-07-2018, 11:17 AM
RE: Vahepala pizzaahju näol - Autor: viplala - 31-07-2018, 12:07 PM
RE: Vahepala pizzaahju näol - Autor: viplala - 31-07-2018, 16:27 PM
RE: Vahepala pizzaahju näol - Autor: Walter - 31-07-2018, 18:28 PM
RE: Vahepala pizzaahju näol - Autor: hulgus - 01-08-2018, 09:00 AM
RE: Vahepala pizzaahju näol - Autor: olevtoom - 01-08-2018, 09:45 AM
RE: Vahepala pizzaahju näol - Autor: diesel - 01-08-2018, 09:59 AM