08-08-2018, 23:05 PM
(08-08-2018, 10:34 AM)raulp Kirjutas: Kustkohast olete tellinud omale töölaua garaazi? Vanu vene omasid ei taha, mul üks on olemas , kuid selle restaureerimine võtaks omajagu raha ning sahtlid tal ka ei jookse rullikute peal.
Näiteks välimuselt ja hinnalt sobiks midagi sellist:
https://www.alibaba.com/product-detail/W...3caafIPdif
Kui kellelgi on midagi sellist soetatud, siis kuidas olete rahul kvaliteediga.
Kui hullus seisus see vene töölaud siis on, et nõnda palju raha peab sisse panema, et isu ära kaob?
Muidugi neid nõukaaegseid laudu on seinast seina ka ja mõnda ehk ei tasugi panustada.
Siiski enamuses just otsitakse neid taga ja hinnadki suht krõbedad. Samas on nad tummisest materjalist ja ega metalli ostmine ja isetegeminegi oluliselt odavam ei tule.
Sellel Alibaba laual võivad ju sahtlid rullikutel joosta. Aga sahtlimaterjal 0,8mm autoplekist ja lauaplaatki eriti tummisem ei ole, 1,5mm. Mina sellise asja peale ei julgeks hooga istudagi. Võibolla, nagu eespool kasutajal kogemus oli, tuleb diagonaalid tugevduseks panna.
Mis töö tegemisest saab sellise pleki peal juttu olla, auto istet polsterdada võibolla küll.
Samas töölaua plaat ei peagi hirmus paks olema, kui selle all on puidust plaat. Osadel hiinakatel aga seda ei ole, vaid ongi põõnadel.
Endal näiteks selline 1600mm pikkusega nõukaaja laud. Vasakul pöördsahtlid, paremal tavasahtlid 2mm materjalist. Lauaplaat 10mm. Minu arust täitsa kasutatav ja tarbitav asi.
Pooleldi pisikeseks töölauaks saab kohandada ka sellise omaaegse pingitöölise kapi. Tõsi, enamuses nad roostetavad selle aja peale ja vajaks liivapritsi ja värvi. Ise ei viitsinud nõnda kaugele minna ja ega see omadusi ei muuda ka.
Aga tänu kitsastele pöördsahtlitele mahutab see kapp ikka täitsa hästi.
Mitte, et ma otseselt tänapäeva asjade vastu oleks. Aga paraku odavama otsa asjadega saab kaasa tõdemuse, et midagi nagu on ja midagi nagu ei ole ka. Ja ega siis selle hiina laua tugevdaminegi ja pärast jälle ilusaks värviminegi võtab oma aja ja raha.
Börsis kunagi oli müüa unistuste töölaud:
https://www.kuldnebors.ee/search/ehitus/...uage_id=et
Tookord pidasin kalliks, aga nende sahtlite arvu ja tummisuse juures oli ikka odav. Seda enam, et ei ole ka harv, et pisikese mõne sahtlilise vene töölaua eest küsitakse juba 200.-
Paraku jäin kokutama ja seni kui kindel tahe tuli, läinud ta oligi.
Sõbralt sõbrale poodides on vahel olnud isegi 2000mm pikkusega kartoteegikappe. Mingid vanemad Soome tootja omad, sahtlid korralikult paksust plekist, laagritel. Ilmselt saaks ka sellest miskit ehk kohandada. Hindki oli söödav, mäletamist mööda 70.- ringis.