16-09-2018, 10:21 AM
(15-09-2018, 23:53 PM)veix__ Kirjutas: Eks ole kunagi kõrva jäänud, et need õiged keevitusaparaadid on ikka 3F ja 1F pole päris õiged tööriistad. Ei mäleta kas jutt oli elektroodkeevitustest või MIG/MAG, pigem vist viimastest. Kui 1F aparaadi vool sobib (võimsamad on ikkagi 3F), siis ilmselt sama vooluga 3F aparaadiga keevitades mingeid eeliseid ei ole? Profid torukeevitajad mu teada üldiselt käivad ringi 1F aparaadiga.vanad trahvoga keevitused eriti 1f tahavad korralikku voolu,kui vool nõrk siiss ei keevita need,samaskohas,aga 3f masin laseb sirinal.inverteritel vast pole probleem.
Võibolla ei ole rahalises mõttes just kõige mõistlikum mõte, aga kaalun elektroodkeevituse ostmist. Peamiselt just torude jaoks (mitte koduseks tarbeks). Pole vaja väga tihti, aga ikka vahel juhtub et just kui vaja on, siis pole keevitajat kusagilt kiirelt võtta. Olen kursis, et torude keevitamine ei ole lihtne kuna seal on mängus kõikvõimalikud asendid (horisontaalse toru korral ülevalt, alt, külgedelt), laua peal (põrandal) ülevalt suunast keevitamine on lapsemäng selle kõrval.
mina nt keevitan traadiga igas asendis,elektroodiga kahjuks ainult paksemat materjali ja põrandal,püsti ja lage kahjuks mitte.