29-10-2018, 22:50 PM
(27-10-2018, 21:30 PM)Tonis454 Kirjutas: Kas keegi happekrundi asemel sellist krunti http://www.xn--autovrvid-z2a.ee/4cr-1k-k...ml&kat=122 on kasutanud? Värvipoes müüja kiitis kuid ise olen veidi skeptiline.ei ole kasutanud, aga ka happekrundid (loe: "aktiivkrundid") on erinevad ja ma ei ole päris kindel, et nad on alati "tõsiseltvõetavad 2k materjalid". Vähemalt 5..10a tagasi oli nii, et Devori happekrunt (ilmselt DeBeer?) oli 2-komponentne ja lisakomponent oli üpris kindlasti kõvendi. Pintaväri happekrunt oli kah justkui 2-komponentne, aga väiksele purgile kirjutati "hape" ning ma ei ole kindel, et see oli ikka kõvendi. Devori happekrunt kattis ok-lt, Pintaväri happekrunt moodustas kirme, mida ilma voolamiseta läbipaistmatuks ei saanud.
Ehk oskab keegi täpsustada - ma ei taibanud toona nt kuivamisaja (sh "kõvendi" / "hape"eraldi ) jms loomkatseid korraldada. Kui mälu ei peta, ei läinud kummagi happekrundi kõvendi (kui ta on ikka kõvendi) plastpudelis seistes käest - mis eristab ainet täitekruntidest-pinnavärvidest, mille kõvendi on hoopis teisest puust ehk "reageerimisaltim"...
Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"