13-12-2018, 08:02 AM
Kui nüüd meelde tuletada seda aega, nii 15-20 aastat tagasi, kui ma tihti Poolas ja Saksamaal käisin ja tagasi sõites tihti oma 16-14 tundi järjest roolis olin ..... no ega see ju tegelikult ei ole paha, kui uus vidin selle olukorra välistab, kõikide turvalisus peaks tõusma. Ma ei tea, mida ja kuidas täpselt hakatakse piirama-kontrollima. Kui selle tulemusel saavutatakse turvalisuse tõus, siis on see ju hea. Samas, kui juhilt ära võtta kõik juhtimisega seotud tegevused ja juht istub nagu pelmeen rooli taga, kas siis on ikka tegemist juhiga? Mida suudab selline juht olukorras, kui on vaja reaalselt juhtimine auto käest üle võtta? Ma ei näe probleemi, kui autol on alkolukk. Ma ei näe probleemi, kui sõidukiirus piiratakse enam-vähem seadusega lubatud piirideni. Ma ei näe ka selles probleemi, kui B-kategooria autojuhi tööaega kontrollitakse ja tehakse kohustuslikud puhkepausid, puhkeajad, uneajad, umbes nagu rekkameestel. Turvalisus sellistest meetmetest ainult tõuseb. Nii mõnigi minu vara lahkunud sõber oleks elus, kui need seadused ja aparaadid oleksid varem olemas olnud.