04-01-2019, 10:53 AM
(04-01-2019, 00:28 AM)meli666 Kirjutas: Piiri tagant, kus levinumad, leiab ka kindlasti miskit.Kasutatuga on see asi, et sellele ei saa finantseeringut. Ja siis hakkab veel omakorda see remondijama pihta. Uus on uus, uuel on 2 aastat garantiid jne. Enamjaolt olete ju näinud, et ma olen väga aldis katsetama igasuguseid odavaid lahedaid asju aga mingist numbrist alates lolli mängimine... ongi loll olemine ja lolliks jäämine! Ma võin jumala rahumeeli 15K raudhobu külge panna 100-rahase mootorsae aga näiteks purjeka abimootor tuleb osta kallis ja kõlava nimega, sest see töötab ka PÄRISELT ja sel hetkel, kui seda on reaalselt vaja
Täpselt sama on ka suurema töötegemisega. Ma võin oma lõbuks suvekodus kuivas männikus murutrakatsiga puid vedada ja rannast adru korjata, terve aasta peale vead nii välja paar tonni materjale mitmekümnete sõitude peale. Nii on ka DIY-asjadega, mis enamasti on mingis sõlmes jälle "ilgeim ikaldus". Toolik on muidu peaagu nagu tehasetoode, tõesti väga hästi ja kaunilt tehtud, aga surnud roolikarp, zitt ja ürgvana vene bensiinikas 69'a pealt, puuduliku võimekusega hüdro, nõuka vastikud jagajad ja olematu ehk ei olegi PTO. Paar hüdrovoolikut said uued, need on lisaks rauale ka head. Ning DIY-tagakopp on ka hea. Ja nii ta seisabki praegu kodus garaažis ja ma mõtlen, kuidas ja mis otsast alustada raha kulutamist! See kunagi vahetuskaubana ühe teise väsinud C4Q vastu vahetatud elik hinnaklassis 300-500€ asi maksis töövõimelisena juba tonni (iste, tuled, uued süütevärgid, voolikud, vedu mitusada kilti jne) ja sinna läheks veel päris palju sisse. Esiteks juba mootor ning hüdropakk ja iseenesest võiks 51'e kasti otsa solla suisa hüdromootor. Siis paneks 100-kraadise rooliloksuga karbi asemele hüdrorooli ka - 1,5-2K on juba läinud! Ja jõuvõttu ikka veel pole... Reaalselt on targem minna ja see kunniga 2wd 2,8K€ eest osta omale suvekodusse müramiseks. See on puhas matemaatika ja hinna/omaduste võrdlus. Lisaks ei saa täna enam tööandjalt varastada, ei materjale ega elektrit. Kõik tuleb osta ja ise kinni maksta.
Aga üks lahe RaudHobu töölugu ka. Mingi vanem elukas. Samal vennal veel vol.2 puudeteost muu uuema, vana ja lihtsalt laheda tehnikaga ka
See on selline Vana Maailma suhtumine asjadesse ja muidugi "võimalused".