31-01-2019, 18:13 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 31-01-2019, 18:24 PM ja muutjaks oli PlyVal64.)
(31-01-2019, 16:20 PM)v6sa Kirjutas: Ma olen alati imetlenud vendi, kes dressides ja odavates vahtkummikutes metsatööd teevad.
Eks metsatööl ja metsatööl on ka vahe. Ma olen küll paljaste varvastega ja ujukate väel puid lõiganud, üldse ei salga. Aga võtad ka HÄSTI ettevaatlikult ja mõistusega, saega ei vehi jne.
Ma ei arva, et peaks hullunult turvavarustusega üle pingutama aga päris ilmaasjata neid ka ei tehta. See on sama, mis merel turva- ja päästevarustusega: MÕISTUST on vaja, siis pole erivahendeid tarvis. Nõus, tõsine metsatöö on natuke teine, kui merel niisama töllerdamine, ootamatust on palju rohkem. Võsasaag on palju hullem ja ohtlikum riist isegi heina niites, kui kettsaega kaigast kukutada... Ilma traatvõrguta molu ees taha niisama katsetadagi.
Mul pole saemehe pükse, nende plaan on hooajaks 2019 olemas. See lihtsalt ei ole "väärt" mitteostmist, et pole kunagi midagi juhtunud. Vaatan peeglisse - siiani puhas oma laiskus! Need tõmbadki lühkaritele peale, õhk käib läbi, hüppad saapasse ning ka suvel +25 kannatab olla ja jalad jäävad otsa. Muuks ajaks on tule- ja elektrikaitsega USA tööpüksid (vanas Tihniku Maksis ladu.ee nimeline müük ja sealt saab 15€ eest RedWingsid mis mul pildil seljas, soovitan!) ja sinna saab ju ka samad kaitsed peale.
Jälle: tõsisemaks pikaks metsas müttamiseks tuleb ligi võtta juba midagi spetsiifilisemat.
Käsihaarats on ju samasugune kaitsevahend ja natuke mugavusvahend. Kõike saab ka käsitsi aga vähem kummardamist, vähem seljaga tõstmist, käed on saest kaugemal - see kõik on ju tegelikult turva ja tervis. Minu "lemmik" videoõpetus sedasorti asjade kaasaskandmiseks, ise totaalse amatöörina oska "poolte pudrunõude" peale mõeldagi. Lisaks siis vaatad, kuidas neid haaratseid ja konkse päriselt kasutatakse. Ja med.kit - vasemal käel siiani tavalise käsisae arm majaehitusest, lihtsalt õrnalt läks pihta... Sitika apteek päästis päeva.