11-02-2019, 18:51 PM
(10-02-2019, 15:38 PM)Daff Kirjutas:Minul on nordea ank, viimased 10 aastat olen IGAS automaattanklas valinud broneeritava summa. Nüüd on tulnud osades tanklates tulnud juurde võimalus valida ise summa ka (päev enne palgapäeva näiteks tahad 7 euro eest kütust tankida ja saadki 7 eurot panna broneeringuks). Päris mugav ja ei mingeid lisatasusid. kaardihooldustasu ka pole ja euroopasisesed ülekanded ka tasuta.(10-02-2019, 15:08 PM)muska71 Kirjutas:(10-02-2019, 13:23 PM)kalleb Kirjutas: Lätis pidi selline süsteem olema et lähed tankima , sisestad ise broneeritava summa ja see broneeritaksegi ( mitte ei võeta automaatselt 100-150 euri)olen ka meil siin eestis seda kohanud kuskil ja vaatasin kui hiina imet,aga no ei meenu,et kus nii oli.
Seal on valikuvõimalused kuni täispaagini või sinnani kui palju ise tahad tankida. Aga kui harjunud pole siis on ikka paras peavalu.
(10-02-2019, 20:43 PM)kalleb Kirjutas: Makstes mitte eurodes lisandub kaarditehingule ka valuutavahetustasu , selle kohta midagi ei räägita aga see onviimati olen käinud koreas, türgis, indias. viimases riigis valisin õige panga automaadi (uurisin tausta eelnevalt) ja võtsin umbes 200 000 kohalikku raha välja (ca 300 eurot) ja pank võttis 5 eurot teenustasuks, kuna olin indiasse läbi makera jõudnud ja igas lennujaamas midagi ostnud, siis enne kui raha reaalselt arvelt maha arvasid, helistasid ja uurisid kas ikka see olen mina, kes selle tehingu tegi (ma oleks võinud veel öelda, et ei ma olen kodus, aga ilmselt oleks siis asi välja tulnud). Kolleeg swedpanga kaartidega (tal oli neid 3 erinevat: visa, mastercard ja maestro) ei saanud samast automaadist midagi kätte pluss lisaks teatas automaat rõõmsalt et pangaarve on 0, mis tekitas kerge paanika ja kaugekõne panka (sinna läks jah 100 eurot ära, sest pidi ooteliinil tiksuma), türgis ja koreas läks raha kaardilt päevakursiga maha
(11-02-2019, 17:38 PM)ZIL 131 Kirjutas: Ega ainult pank ei röövi. On kauplusi, Saksamaal, maksate kaardiga? Nupuvajutus ja 1,4 % arvele otsaigakord münchenis käies näen sama, et sakslased on sularahamehed
Kas Soome, Rootsi, Norra või Taani isikutunnistust on? Ei ole. Siis alkot ei saa