29-05-2019, 16:58 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 29-05-2019, 17:04 PM ja muutjaks oli PlyVal64.)
(29-05-2019, 12:15 PM)raulp Kirjutas: Mina tegin puitkarkassist garaazi penoga, jube geberniit oli küll. Seinad ei olnudki väga hull, aga sarikate juurest oli täitsa jama. Kõige hullem on see, et vahupüstoliga ei saa teatud nurga alt hästi vahtu lasta, kuna pudel peab tagurpidi püstises asendis olema, kuid sarika all pole ju ruumi pudelit püsti tõsta.Nüüd hakkab tegelikkus kooruma praktikute kogemustelt!
...
Vahupudeleid kulus ca 100 tk, ehk siis oma 500 euri läks paljalt vahu peale. Kusjuures see vaht on suht mürgine ka veel, mul igatahes tõmbas bronhid hellaks, kui sarikate vahel ukerdades pragusid üritasin täis lasta. Igatahes rohkem ma penoga selliseid raskemini ligipääsetavaid kohti enam küll teha ei kavatse, pigem tõesti pritsvahtu seal kasutada, kuigi hind on kõrgem. See mõõtu lõikamine võttis metsiku aja.
Ainus asi, mis sai SIP-paneelide valmistamiseks tehtud, oli 12-voldi pealt käitatav traatlõikur. Nagu suur vanakooli puidust vibusaag ja sellega on peno töötlemine kiire ja valutu. Ilma kuumatraadita oleks ikka ropp ja saastav töö. Nii vähe, kui põrandate ja vundamentide jaoks on vaja, saab pika noaga ka piinelda aga sirget ilusat lõiget saab vaid traadiga. 300raha tundus natuke arutu summa vs 10 eurot traat

Ma saan aru, et automotos on pooled maamehed, kel vabalt kasutada vaarisade ehitatud täna kasutud kõrvalhooned (kui pole veel kokku kukkunud), kus siis saab midaiganes sitta hoida. Aga selle järgi ei saa üldist asja võtta! See on tänane päev, kus spetsiifiline materjal ja tehnika koos töömeestega tuleb, teeb ja kaob jälgi jätmata mitte et sa hakkad omale segusõlme ja toormaterjali ladu ehitama... Kolhoosiaeg on läbi! Ja see "tasub" ennast ära ka 100 kilti tehasest, lähemal betoonisõlme lihtsalt pole. Selleks, et saada 100 ruutu põrandat, peab täna sõitma kahe autoga. Aga midagi pole teha...