31-05-2019, 20:37 PM
(31-05-2019, 17:41 PM)I.A Kirjutas: Lolli juttu ajad, üldjoontes kes tänapäeval vene traktorit peab, sel üldjuhul pole käed persest välja kasvanud. Ei saa aru su mõistest, kui keeruline saab olla silindrimansettide vahetus? Saab Ka tänapäevase silindri väga hea hinnaga otse tootjalt, kui ukse taga käia. Bhc ja nuia pmt näiteks,jne.
Võta seda irooniaga.
UUs originaal/järgitehtud silinder on saast. Ja uue lääne tehnoloogial oleva järgi ei küündi ühegil rahakott. Eestis on näiteks mingi 4000 t25 traktorit, ja belarusse on 8000tk. Pole mina veel EESTIS kohanud ühtegi masinat millel oleks tehtud lääne juppidest silinder, ikka see originaal. (ma ei väidagi, et neid ei oleks. lihtsalt mitte massiliselt) (eritellimusel tehtud uut silindrit mõtlen, mis on mõõtudelt ka sama , mitte nä ligilähedane universaalne junn)
Teisalt remondi kohapealt. Inimene ei pea kõike elus ise tegema. Ja kui ta soovib võiks ka saada teenust sisse tellida. Veneaegsetel silindritel enamjaolt kolb, vars, hülss läbikulunud nende vahetuseks vaja juba vahendeid, mida igas kodus pole (treipink, keevitus ) ja lisaks kas seda on isiklikult ka vaja omada? Lihtsalt pole kohtasid kus tehakse vanast silindrist nö uus. ( Nuia näiteks ei tee- olen küsinud) Üksikdetaili tegemine kuigi jah kallis, kuna on ajamahukas.
Su lehtedest kaesin ka BHC kodulehte. No anna andeks, ise selle firma uksest küll sisse ei astuks. JUba koduleht ajab oksele. Oma toodangut võiks ikka avalikult pakkuda. Tootekataloog jumala puudulik. Paigutan selle samassse kategooriasse nagu sakslased: tellime taimaalt naise ja vaatame, mis kohale jõuab
Nuia ept on hea firma. Senikaua kuni sa ei maini, et sul seda silindrit vene tehnikale on vaja. Peale selle väikse asja mainimise lõpetavad koheselt suhtluse. Oletan, et nad peavad vene tehnika omanike vaesteks paljunõudlikeks jne. Siiani paar korda olen paar korda nende silindreid kasutanud. Et endale sobivat saada peab ise paberi ja pliiatsi võtma ning silindri joonised paika panema.
Tihendite kohapealt
Neid ei saa tagavaraks varuda. Mul kastide kaupa oli veneajast neid tihendeid kõik läksid utiliseerimisse. Tihenditel on eluiga enamjaolt 5a parematel max 15. Üle selle on enda närvid ja vaev. Lihtsalt tuleb tõdeda fakti, et aeg teeb oma töö.
Eks see ole ka põhjuseks, et tänasel päeval on asendunud sõna REMONT sõnaga HOOLDUS. Lihtsalt ollakse tüdinud, vana rauajunni remontima. Aeg on läinud nii kalliks, et tehnika seismine toodab rohkem kulusid kui tänapäeva tehnika hankimine. Hobikorras kõik aksepteeritav, igapäevaselt saadetakse aga kukele. Samas selle hobiga on selline teema, et eestlane on ju koi......
On suur vahe, kas elada aastas 1980 või nostalgitseda aastat 1980.