15-06-2004, 21:23 PM
Mina olen sõitnud põhiliselt säärekateka ja miniga. On õnnestunud ka kukkuda aga midagi erilist pole juhtunud. Esimene juhtus sellega: http://www.pilt.ee/view/101670/ , läksime sugulasega sõitma traktorite tallatud põlluteele. See oli libe ja märg, aastaaeg oli sügis. Siis olid all veel õhukummiga rehvid aga üsna kulunud ja nii ma sinna mudasisse käppapidi kukkusin. Säärekas jäi terveks aga siiski oli mudane. Teine juhtus selle samaga. Sõitsin mina mööda kruusateed, gaas oli muidugi põhjas( max45km/h) kuna kummid oli pehmed siis oli sõit mugav ja siis oli üks suurem lohk tee peal. Lajatasin sealt täiega läbi, ja sel hetkel kui olin just lohu põhjas murdus sadul ära koos toruga. Nii ma sinna kruusapeale sadasin, gaas aga oli ikka põhjas, mootor jäi tööle. Esimene asi oli mudugi mootor seisama ja alles siis valu
. Vanaema juurde oli sealt lükata u. 1km, pidin sadulat koos toruga ka tassima.Nüüd on sadulatoru sees veel üks metallist pulk ja enam ei murdu see kuhugi. Siis olen veel kukkunud teise säärekaga, kaks korda. Esimene kord oli käimalükkamise pealt. Muidu läks käima ilma gaasi andmata, siis ei tahtnud minna ja väänasin gaasi põhja. Nii kui käima läks tõmbas kohe käest ära, ühel poole oli auto ja sinna vastu poleks olnud eriti soovitav. Tõmbas esiratta mast lahti ja kukkus siis surnult maha(säärekas) ja mina selle peale, oi-oi kui valus oli kukkuda peaga vastu raami. Siis kiiresti püsti, nägijaid oli ka, vaatasin sääreka üle: esihark oli kõver ja raam ka. Sõidan vahel sellega praegugi. Sellega kukkusin talvel. Sõitsin maal külavahe teel, tee oli sininejää( kiilakas) sooned olid ka sees. kuna mul gaasirull ei tööta siis ühe käeda tõmban gaasi trossi ja teisega juhin. Tee peal ei kukkunud, kui jõudsin viljakuivati mäe otsa ja jäin seisma, nii kui jala maha panin, nii kohe käntsa käisin ja just jalaraua peale. Jala peal on siiamaani arm. Säärekas jäi muidugi terveks jatagasi sain ka sõita. Siis üks OT juhtum sealt lähedalt. Veati põlevkivi veoautodega, üks mis vedas oli Kraz 257 käruga. Ilm oli halb ja võib olla oli juhil ka midagi. Oli ristmik ja seal oli saareke, rohi kasvas peal ja ääres olid äärekivid ja keskel kasvas tamme puu. See Kraz tuli täislastis ja pani otse, tamme võtis jalalt maha, koos juurikateka tuli välja. Ja sellest ajast peal poel seal enam tamme puud.