04-08-2019, 13:41 PM
(03-08-2019, 23:17 PM)martinjev Kirjutas: Husqil on menüü valikutes ilmataimer, kas see pole midagi sama mis vihmasensor siis? Ise ma teda kyll ei kasuta ja ei tunne vajadust kah. Husq niidab ka suure vihmaga ja ei tee sealjuures teist nägugi.
Naabril on see ambrogio, minul h315x. Krundid ühesugused. Mõlemad niidukid teevad oma töö kenasti ära. Ambrogio liigub kiiremini. Samas olen näinud teda väga palju murul kinnijäänuna. Husq on 2a jooksul u. 4-5x kinni jäänud mu oma lolluse tõttu. Ja kui husq kinnijäädes saadab sõnumi siis ambrogio kaabib vist aku tyhjaks?
Nüüd kui suvel aiamajas magan siis igatahes ambrogio on mind oma täisterade plärinaga öösel üles äratanud. Samas kui husqi sirin ei ärata. Seega täisterad on kõvasti mürarikkamad.
Ilmataimer ei ole sama mis vihmaandur. Kui ilmataimer on kasutaja poolt aktiveeritud siis robotniiduk teeb iseseisvalt otsuseid, millal niitma minna ja millal mitte. Otsuste aluseks on niiduorgani lendteradele avaldunud keskmine kinemaatline takistus teatud aja jooksul: kui takistus on väike, järelikult muru on niidetud ja robotniiduk puhkab; kui takistus on suur, järelikult muru on niitmata ja robotniiduk teeb tööd. Ilmataimeri intensiivsust saab kasutaja muuta. Loomulikult vihm, rohu rõskus ja niiskus suurendavad niiduorganile avalduvat takistust, robotniiduk peab tööd tegema keskmiselt rohkem ning seepärast vihmaanduri puudumine on Automoweri puudus.
Robotniidukite müük, paigaldus ja sõltumatu tehniline know-how: https://herizon.ee