24-10-2019, 17:58 PM
(24-10-2019, 14:59 PM)viplala Kirjutas:(24-10-2019, 14:46 PM)Daff Kirjutas: See on teooria. Tule maale ja proovi järgi. Lased mingi aja gaasil joosta ja tuli otsa. Lõhub mis kole. Et kõik hapnik maast välja suruda peab ikka tükk aega gaasil joosta laskma.
See tegevus on piisavalt lõbus, et ma esimese korraga kui nägin, kohe ka järgi proovisin. Olen oma pool paaki propaani koos hapnikuga maa alla lasknud ja mitmeid kümneid meetreid mutikäike vastu taevast lennutanud. Mingi aeg ma sellega ennast lõbustasingi, et kõndisin mööda küla ringi, keevitusgaasid käruga sabas ja otsisin mutte tagaKui pauk käis, klirisesid kõik lähedal olevate majade aknad. See on ka üks põhjus miks taoline tegutsemine ei ole väga jätkusuutlik, kuna inimesed pikas perspektiivis hakkavad väääga närviliseks muutuma. Kui hapnikut liiga vähe lased gaasiga mutikäiku, ei juhtu peaaegu mitte midagi, rääkimata siis maa sees olevast hapnikust. Hea retsept on umbes 1/3.
Ei ole hapnikuga koos proovinud, polegi vahendeid, aga kui olen lasknud mõned korrad propaani muti käiku ja tule otsa pistad siis läheb ja popsutab iga 15-20 cm taggant viskab mulla üles. ja kui puukuuri alla jõudis siis seal lõi päris korralikult mulla keema. Vist olid paremad tingimused. peale seda ei ole rohkem proovinud. Viib veel maja teise kohta või paneb tule otsa.
Aquila captas non muscas.