29-11-2019, 00:46 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 29-11-2019, 01:00 AM ja muutjaks oli Marko.)
(29-11-2019, 00:19 AM)Formika Kirjutas: Olen sellega täitsa nõus, musta numbri väärse auto tegemine on jube projekti juhtimine ja minu teadmiste juures, pole võimalik seda ilma nõu saamata teha. Võtame või mu poisi automaat kastiga Volga. Mitu korda sai asju ümber tehtud, kes ei mäleta lugege projekti päevikut. Pole kohanud ühtegi venda, kes oleks võimeline üksi tänastele musta numbri nõuetele vastavat autot taastama. (keevitaja, maaler, elektrik, polsterdaja, mehhaanik). Töö on kallis ja veel kallimaks läheb. Hea ja kvaliteetne töö võtab aega, palju aega ja selle tulemiks, kui hästi läheb on must number. Ja seda hinnatakse, mitte nii väga meil aga toon lihtsa näite. Minu musta numbriga 98,14% originaalne GAZ 14 osteti Venemaale, ilma igasugu reklaamita ja ilma igasugu kauplemiseta, maksti hind, mis küsisin. Pärast öeldi, kui oleks rohkem küsinud, oleksime rohkem maksnud. Kuna auto sai nii originaalne, siis vastavalt Eesti Vanasõiduki aktile, viidi see Venemaale, kui kultuuriväärtus, täiesti tollivabalt. Temast sai muuseumi eksponaat. Sõita jah sellega nad ei saa.
Kõik on õige, samas me siin halli numbri teemas räägime neist musta numbri kandidaatitest ikke, et kuidas neid säilitada. Kui juhuslik oinas avariivaba 80nda aasta harulduse emexi konditsiooni vormistab, mis siis saab?
Miks peab pikaajalise taastamisprotsessi käigus kindlustust tegema ja aegajalt ülevaatusel käima? Pole tarvis ju. Seal hallis alas ei liigu pappi ka muidugi nii palju kui mustanumbrialas. Kui ma tahaksin praegu potentsiaalse rafikundega väravast välja sõita, siis 80,- trahv on garanteeritud. Mille eest? Granuga sama teema. Seepärast oleks vaheaste igati tore ja sobilik neile, kel raha puu otsas ei kasva või kes pole veel suutnud otsustada, et mida oma vanarauaga teha.
Vahepeal tekkinud arutelu siiski võimalikest kaskopakkumistest on kohatu. Ma peaksin oma auto teoreetilise maksimaalse müügihinna igal aastal kindlustajale maksma? Jääb ära.
PS see 80.- kasseeritakse registreerimata autoga sõitmise eest. Selle eest, et ma remondis või remondi ootel autoga ülevaatusel ei käinud.
Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.