30-12-2019, 14:11 PM
(30-12-2019, 14:01 PM)vant Kirjutas: See, et alla 120 kraadi sauna ei kannata minna...No ega see elektriline jama ju rohkem ei lase panna aga vähem ei kõlba kassi hänna allagi.
Sauna puhul ikkagi räägitakse kuni 120- st kraadist.
... Kui saunas juba natukegi niiskust on, siis keed ära oma 120 kraadiga. ...
Ise saunatan 70- 80 % õhuniiskuse juures ja ca. 75- 80 kraadi on täiesti piisav. Üle selle muutub minu jaoks ebamugavaks. Mis muidugi ei tähenda, et keegi palavamat ei võiks tahta. Olen ka paari sõbra juures saunas käies sellist kuiva 100-110 kraadist kuiva kuumust kogenud. Ei ole minu teema.
Vot mul kodusaunas on nii, et esimesed paar leiliviskamist on ok, kuiv, kuum ja mõnus, pärast läheb märjaks auruks ja seal ei taha olla, hakkan jah ära keema, siis teen väikse vahe (suvel niidan mehhaanilise niidukiga sauna ümber muru nt), et saun uuesti ära kuivaks ja kivid korralikult tuliseks läheks ja saaks veel paar korda mõnusat kuiva leili võtta ilma ärakeemise kartuseta. Kodus mul kraadiklaasi ega niiskuse mõõtmise seadmeid saunas ei ole, paras sauna minna on siis, kui keris on punane ja lavalauad nii kuumad, et palja käega ei kannata väga puutuda. Siis rätik alla ja lavale ning higi voolab kehast välja, mitte sauna veeaur ei kondenseeru inimese jahedamale kehale.