30-12-2019, 22:53 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 30-12-2019, 22:54 PM ja muutjaks oli spitfire.)
(30-12-2019, 13:07 PM)honkomees Kirjutas:(30-12-2019, 12:13 PM)Meelis2 Kirjutas: Neil elektrikeristel mida olen käega katsunud ja oma silmaga näinud on kõikidel olnud tennid kivide vahel. Kuidas seda vett siis nii visata et see tennide peale ei läheks? võib-olla nii et niristad tasakesi nagu poisike pissiks et vesi jõuaks pealmiste kivide peal aurustada?sama siin ja veel on juhendis öeldud, et ei tohi tihedalt tenne kinni katta, muidu põlevad läbi.
Jutt jumala õige, kui kivid on tihedalt siis põlevad läbi. Mul käis Kastori vana ise neid tenne vahetamas ja jäi meelde, et "kive ei tohi valida ja paigutada" vaid tuleb "pimesi võtta ja asetada". Ja nii oli, sellise suvalise ladumis viisiga jäi mul 1/3 kive üle, mis enne olid kõik kenasti kerise sees. Kui kivid on tihedalt siis õhk ei saa liikuma ja tennid kuumenevad üle.
Osadel keristel on tennid paigutatud nii, et kivide kuhi enne tenne on peris priske umbes 40-50cm, tennid risti all. Siis see vesi võiks enne ära aurata kui tennideni jõuab.