28-02-2020, 01:19 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 28-02-2020, 01:20 AM ja muutjaks oli 13piisab.)
ma olen jätkuvalt kooner ja otsin nn odavmüügihetke. Ehk on praegu suverehvi ostuks õige aeg? 
Arvan, et valisin rehvi välja, aga mitmest asjast ei saa sama rehvi puhul aru:
1) eri mõõtude hinnastamine on huvitav - kas levinumad mõõdud on sarnastest tõesti 10..20% odavamad? Uskumatult suur hinnavahe.
Näide mu valitud rehvi põhjal:
215/45 R17 91Y - 91,5eur
225/45 R17 94Y - 77,9eur
Mõlemad rehvid on XL (kandevõime) + FP (veljekaitse)
2) nn fuel economy tähis varieerub samal rehvimudelil viidatud müügiputkas A-st E-ni (reifendirektis on nt C ja E): kas see on müügiputkade viga ja ühel rehvimudelil see ikkagi ühene? Loogiliselt on ju sama kummisegu ja muster - et mis seal nii erinevat olla saab...
3) koormus- ja kiirusindeksid varieeruvad samuti veidike (ka muudes müügikohtades), aga see on ilmselt lihtsalt mõõdu ja XL-tähisega seotud? Paistab loogiline - kui pole nn XL-tähist, on koormusindeks väiksem. Ning <225 laiade rehvidega (millegipärast) selle mudeli puhul päris 300kmh liikuda ei tohi.

Arvan, et valisin rehvi välja, aga mitmest asjast ei saa sama rehvi puhul aru:
1) eri mõõtude hinnastamine on huvitav - kas levinumad mõõdud on sarnastest tõesti 10..20% odavamad? Uskumatult suur hinnavahe.
Näide mu valitud rehvi põhjal:
215/45 R17 91Y - 91,5eur
225/45 R17 94Y - 77,9eur
Mõlemad rehvid on XL (kandevõime) + FP (veljekaitse)
2) nn fuel economy tähis varieerub samal rehvimudelil viidatud müügiputkas A-st E-ni (reifendirektis on nt C ja E): kas see on müügiputkade viga ja ühel rehvimudelil see ikkagi ühene? Loogiliselt on ju sama kummisegu ja muster - et mis seal nii erinevat olla saab...
3) koormus- ja kiirusindeksid varieeruvad samuti veidike (ka muudes müügikohtades), aga see on ilmselt lihtsalt mõõdu ja XL-tähisega seotud? Paistab loogiline - kui pole nn XL-tähist, on koormusindeks väiksem. Ning <225 laiade rehvidega (millegipärast) selle mudeli puhul päris 300kmh liikuda ei tohi.
Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"