02-07-2004, 23:39 PM
valdo Kirjutas:Valgetest numbritest 1982-92
Nii A 0000 EA kui ka 0000 EAA said minu andmetel täies mahus välja antud. Tekkinud numbrikriisis anti 1990. aasta paiku välja veel numbrimärke kujul EAC 0000 (st tähed ja numbrid omavahel vahetatud). EAC 0000 seeriast olen näinud ainult C (slaavi S) seeriat, teiste seeriate väljaandmise kohta puuduvad mul andmed.
Eranumbritest c0000EA seeriat hakati välaja andma 1988 alguses. 1989. aastal, kui hakati tooma läänest esimesi autosid (Soomest LADA-d), siis ka neil oili alaguses c- seeria numbereid. Ka said C- seriaa numbreid esimesed talunike ja koopertiivide ning eraisikute käsutusse läinud veoautod. Enamik esimesi nö. väljamaa autosid said reeglina endle X ja Y seeriaga numbrid
o- seeria \"oinastele\" välja andmine lõpetaiti ka 1990 ära seose numbrite vähesusega ja ka neid anti päris palju eksportautodele.
(Näide: http://www.landrover.ee/est/galerii/1997...image0.htm )
EAC oli alguses ette nähtud vaid eriteenistuse- ja operatiivsõidukilele. Vähesel määral paiagldati neid alguses ka sihtostsatarbeliselt. Näiteks kiirabidele, Tallinnas oli paar RAF bussi põhjal Soomes ehiatud renimobiili selliste numbritega.
Numbri kriisi tekkimisel anti alguses neid ametiautodele ja seejärel kõigile, kellel vaja.
OÜ Green Oval
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kristjan (+372)5010599
Land Rover'iga nakatatud ja mudas müttamas aastast 1996!