[poolita] Ühe vedava rattaga masinate rehvide kulumised ja pidamised

(23-04-2020, 07:21 AM)honkomees Kirjutas:  
(22-04-2020, 22:31 PM)v6sa Kirjutas:  ... kõige vähem on meil mustrit "tarvis" ees vasakul.
Olen vist ikka loll küll aga ise olen just vastupidi, alati juhi ratta kõikse parema mustriga rehviga komplekteerinud, põhjendus lihtne, tagumistest on nii vedamise kui pidurdamise kontekstis vähe kasu koormamata auto puhul nagu auto enamasti on, parempoolne esimene on lopas ja ei pea samuti sagedasti ning ainuke ratas mis juhitavuse määrab, pidurdab ja kiirendab enim, on see vasak esimene, seal peab neljast parim rehv olema.

Keskmisel peresedaanil kipub olema nõnda, et nii pidurdamise kui vedamise määrab kõige viletsama pidamisega ratas. Kui üks ratas hakkab libisema, siis sekkub hunnik elektroonikat, mis pärsib (ka ülejäänud rataste) edasist pidurdus- või veojõudu. Seega teadlikult ratastevahelise pidamise ebavõrdsuse suurendamine pole mõistlik. Muidugi inimene võib teha mis ise tahab... ja igal võimalusel teises teemas kurta kui viletsad tänapäeva autode juhiabid on.
Teine asi, mis mu meelest juba väga ammu selgekt on vaieldud, siis olgu auto millise veoskeemi või juhiabide valikuga tahes, aga ohutuks pidamasaamiseks on vajalik see, et tagarattad ei blokeeruks. Esirataste blokeerumist on oluliselt lihtsam tunnetada ja sellest on väga palju lihtsam välja tulla ning ka tagajärjed on hulka leebemad (auto läheb otse vs. külg läheb väga kiirelt ette). https://auto.geenius.ee/rubriik/hea-nipp/kas-korralikumad-rehvid-tuleks-panna-ette-voi-taha/
N
ii et mina igatahes 100% nõustun sellega, et kui kindlasti tuleb valida, siis juhi rattale on vaja kõige vähem pidamist.
Vasta

Sõnumeid selles teemas

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne