24-04-2020, 12:14 PM
(23-04-2020, 12:55 PM)ratsoup Kirjutas: Lugesin seda geeniuse artiklit ja no ma ei tea, natuke võtab ikka käsi laiutama see argumentatsioon.
1) Kes vähegi on sõitnud jäärada tagaveolise autoga teab, et mõistlik on panna hea rehv just ette. Seda sellepärast, et kui tekib külglibisemine, siis hea esirehvi korral on sul auto üle kontroll - sa saad rooliga reguleerida kuhu sa lähed. Kontrolli puudumisel liigud sa otse sinna kuhu parasjagu juhtub, keereldes ümber oma raskuskeskme.
Ma küll jäärada sõitnud pole, võibolla seal on teised füüsikaseadused, aga tavaautodega olen libedatel teedel natuke sõitnud.
Ja vot sellest ma aru ei suuda saada, mis kasu on esirataste pidamisest kui perse ei pea. Kui esiots peab paremini kui tagaots, siis on tagaveolisega (ka jõuetu mootoriga) võimalik efektselt driftida, aga kiiresti edasiliikumiseks või liikluses vajalikuks auto kontrollimiseks ei päde selline seade mitte kuidagi. Kui ikka pidurdades tagaratastel pidamine kaob, oled risti teepeal ja roolist on kasu ainult kinnihoidmiseks. Kui saad õigel ajal jaole, on võimalik korrigeerida, aga liikluses pidurdatakse reeglina siis kui ees on mingi takistus, s.t. korrigeerimiseks ruumi lihtsalt ei ole.