30-04-2020, 21:57 PM
(30-04-2020, 14:57 PM)olli Kirjutas: Minu väike retrospektiiv Husqvarna hüdro kasti õlivahetusele. All on tal Torq Tuff k46 kast. Väidetavalt üsna levinud. Tootja kodukalt leiab isegi service manualid jms materjalid üles. Samuti netis palju inffi ja videoid saada mulle arusaadavas keeles tänu sellele et tegu US ja A maal väga levinud sillaga. Tooteleht algab jutuga, et õli on kastis eluaegne... aga kui edasi lugeda, siis järgmises lõigus on kirjas, et soovituslik vahetada õli esimene kord 50 tt pealt ja hiljem 200 tt tagant. Mu Husqvarna on kolm suve niitnud ja 60 tt ees. Samuti olud rasked, mägine. Eks sealt tuli lõplik otsus, et tuleb õli ära vahetada ja enam edasi ei lükka. Kasti alt võtmine ja tagasipanek oodatust lihtsam. Mõned poldid, mõned hoovad ja üks juhe. Ning kogu lugu. Mõlema protseduuri jaoks 30min maksimaalselt ilma igasuguste ettevalmistusteta. Peal on tal täitsa suur õli täiteava. Selle all kohe magnet. Selle augu kaudu saab ilusti vana õli välja kallata. Nii näeb ka juhend ette. Eks 200 tt pärast võib kaaluda ka põhja alt võtmist, et seal olevat teist magnetit ning filtrit puhastada. Igatahes õli oli sees mõõdukalt must. Sisaldas päris palju metallipuru laadset ollust. Kui oleks olnud võimalik seda õli enne kontrollida, siis puhtalt välimuse järgi oleks kindlasti vahetuse ette võtnud. Õli sisse kallamine on lihtne, väga hästi on aru saada kui palju panna. Mul 2 liitrist tuli täpselt välja. Natuke ajasin akutrelliga käigukasti ringi ja lülitasin edasi-tagasi käiku, et õhk välja saada ning õige kogus õli sisse läheks. Kast alla tagasi ning kõik paistab toimivat. Kokku tööaeg umbes 2 tundi. Seega kellel õli vahetamata, siis soovitan kindlasti ette võtta. Kokkuvõttes lihtsam kui esialgu kartsin ja silda pooleks võtta pole vaja.Mis õli sinna panid?