15-05-2020, 06:59 AM
(15-05-2020, 00:01 AM)Ognob Kirjutas:Ka mulle tundub oma kogemuse baasilt üsna mõttetu midagi selle lõhkuja baasil ehitada ... mul seisab selline kuuri all ja kasutan vahel, kui mõnda suuremat halgu tahan peenemaks saada (on ostetud halumasina tehtud puid kunagi, minu maitsele liig jämedad halud). Aga tavalisel lõhkumisel oli alati hing kinni, iga oksliku paku sees jäi pidama ja siis peksa kiilu otsast pakku kuvaldaga minema et mingis teises asendis katsetada või hoopis kiilu ja kuvaldaga ära lõhkuda. Kütteks ju selline nö praakpuit lähebki. Ostsin hoorattaga lõhkuja, mil paberite järgi 30t võimu, see jääb kinni võib-olla nii korra päevas ja siis on lihtne, tagasi ja uus löök ning läheb ikka. Kuna hüdraulilisega nii ei saa, siis peaks see jõud olema gramm rohkem.(14-05-2020, 18:03 PM)envi Kirjutas:Kui sinu arvates on hüdro mannetu, siis palun täpsusta, milline peab olema lõhkumisjõud minimaalselt (tonnides)?(09-05-2020, 16:49 PM)hundu615 Kirjutas: Uhke värk,mina teeks lõhkumise natuke kiiremaks.Tubli.Kiiremaks saab ainult jõu arvelt!
Ümber ehitus on kahtlemata muljetavaldav, aga jõuallikas on selle kaadervärgi jaoks tegelikult mannetu!
Võib olla eksin, aga pakun, et sellest saab autor varsti ise ka aru!