28-08-2020, 21:58 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 28-08-2020, 22:01 PM ja muutjaks oli rocker.)
(28-08-2020, 21:41 PM)kass Kirjutas:(25-08-2020, 18:53 PM)v6sa Kirjutas:(24-08-2020, 22:36 PM)h2rra Kirjutas: Foorum ehk tallid on sitta täis (Augeiase tallid) Heraklest oleks vaja, mitte numbriga kustukummi.
Hakka aga peale, selmet ehteestlaslikult winguda ja vihjata.
Millise teema esmajärjekorras välja wiskame?
Niisiis, uus teema! Mis oma küsimust ei vääri või midagi seesugust, õnneks on olemas seesinane doktor Kassi purdsettelise aleuriidi kasti teema, kus saab veidi rahulikumalt ja akadeemilisemas seltskonnas arutleda tegelikult tähtsatel ja olulistel teemadel...
Niisiis, on tekkinud tähtis valikuhetk. Nimelt olen ma juba pikemat aega vaadanud youtubi populaartedlikus videokanalis mädarõikanastoika valmistamise videosid.
Хреновуха - nagu nad seda nimetavad. Ja käisin mina spetsiaalselt eile Rapla linnakeses, kus mina teadasin kasvavat seda sammust mädarõigast, kaevasin üht-teost välja ja eile õhtul enne magama minemis tekkis kindel plaan keerata punn ühelt Viru Valge liitriselt pudelilt, mille ostsin millalgi enne 2004-ndat aastat krooni ajal, kui järjekordselt tõsteti alkoholi hindu. Nimelt oli tekkinud kuri kahtlus, et kallis vedelik on võinud selle aja jooksul ära lahtuda ja puhta rikki minna... Aga rahu, ilma paanikata, tulles täna töölt (kus ma nagu tavaliselt peaaegu midagi ei teinud, avasin ainult ühe NL aegse hüdrosüsteemi labapumba, aga sellest hakkas pea hirmsasti valutama, kuna ma ei saanud enam aru, kuidas seda kokku tagasi panna) koju, keerasin kähku korgi maha ja tegin 2 kiiret konsumeerimist - vedelik töötab minu arvates täiesti hästi, kahjuks küll sellest pakendist enam mingit nastoikat välja ei venita... Aga pole hullu, mul on veel alles 1984-ndal aastal Togliatti linnast ostetud aprikoosi nalivka, mille kavatsen hoida oma peiedeks, aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida.
Küsimus on lihtne ja otsekohene - kuidas valmistavad selle foorumi 9665 liiget tavaliselt oma mädarõika nastoikat? Teatavsti on klassikaline retsept Peeter I (kes olevat kohustanud igas majapidamises puutumatu varuna hoida 15 liitrit nimetatud vedelikku) ajast lihtsalt mädarõigas, mesi ja viin (kuigi tolal seda nimetust veel ei kasutatud). Edasiarendus on juba sidrunukoore/mahla lisamine ja sealt maalt ka minu küsimus, kas on vaja või pigem mitte? Saan aru, see on jällegi puhtsubjektiivne küsimus nagu huumori teemagi...Muidugi,sealt edasi läheb veel hullemaks - edasijõudnud lisavad, musta pipart, vürtsi, kaneeli, sibulakoori, paprikat ja vb veel midagi, aga mulle tundub,mida tühjemaks see Viru Valge pudel saab, et see kõik on "ülemõtlemine" ja tegelikult pole isegi mädarõika juurt vaja lisada! Või mida arvavad toredad, targad ja muidu mõnusad kaasfoorumlased, administraatorid ja muidu lugejad?
Veidi sai küsimus inspiratsiooni ka iharalt voogavast põllumajanduse teemast. Usun, et siin ei ole eriti palju naiivseid foorumlasi, kes arvaksid, et kõik see traktorite ja kombainidega toodetud teravili läheb ksf! H2rra 5 - kopikaliste saiakeste valmistamiseks, tegelik elu on ikkagi midagi muud...
Muide, mul on veel alles ka üks liitrine Royal Piiritus ja ka lgp. ksf! Kollektsioneersepa kingitud 1/2 liitrine kinnipitseeritud pudel, kus ma arvan mitte olevat ei lõngaõli ega seebikivi.
Lisaks siia postitus ühest hoopis teisest foorumist
Borja Kirjutas:Auuu, TOSSOM - kussa oled jäänud :?(Ja teeme nii, et mingit rahvuslikku teemat siia ei trüki, ilma igasuguste vihjete ja Wingumiseta, ainult puhas kvaliteetinfo!
Tule postita siia midagi - foorum on igav :x)
Ai sa vanakuri, ei osanud seda asja muudmoodi esile tuua, kui värvisin tuimalt orantsiks. Seda va mädarõika asja tegemist ei oska õpetada, küll aga julgen soovitada see koguja sepa poolik lahti pitseerida. Olen selle kord isegi välja teeninud, tõsiselt aus kraam erilisse reede õhtusse!!! Terviseks.