15-02-2021, 12:07 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 15-02-2021, 12:14 PM ja muutjaks oli qwerty009.)
(15-02-2021, 11:24 AM)Mart32 Kirjutas: Ma sõidan nii, nagu oleks need märgid 24/7 ja igal pool väljas. See ei tähenda, et ma kunagi mitte ühtegi km/h kiirust ei ületa (ja trahve pole saanud), lihtsalt ületades tean millega riskin ja pärast ei hakka nutma kui paha riik on, et trahviraha korjab.Ega need märgid ei olegi hoiatamiseks. See, et märk on on mitu km enne kiiruskaamerat on tavapärane nähtus ning selle eesmärk ongi inimesed roolis uimerdama panna (loe: liiklust rahustada nagu seda ametnikel meeldib nimetada).
Minu arust need märgid just teevad olukorda halvemaks, ilma selleta julgetakse sõita normaalselt piirkiirusega, aga peale märki hakatakse uimerdama ja paljud hakkavad liiklust segama oluliselt madalama kiirusega sõites. Ega märki ei panda ka alati vahetult kiiruse mõõtmise koha lähedale. Olen näinud asulas (linnas), et märk oli 2,5 km (!) enne mõõtmise kohta.
Kui tegemist oleks tõesti kiiruskaamera eest hoiatava märgiga, siis oleks see pandud enne kiiruskaamerat nii, et enne seda ei oleks ühtegi ristuvat teed (st võimalust kiiruskaamera juurde sõita märgi nägemata).
Praegusel juhul töötavad need hoiatusmärgid riigi rahakassale soosivamalt, kui neid poleks. Oled paar km sõitnud mingite tegelaste taga kes peale märgi nägemist sõidavad 5-10km spido järgi aeglasemalt kui lubatud, siis on selge, et neist möödumisel võid saada trahviteate, kui kaamera õiges kohas on. Samaoodi siis, kui oled keeranud kaameraga jälgitavale teele kuskil peale hoiatava märgi paiknemist ning sul on ees sama seltskond kes sõidab alla piirkiirust.