15-03-2021, 19:54 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 15-03-2021, 20:09 PM ja muutjaks oli PlyVal64.)
(15-03-2021, 15:15 PM)metsakohin Kirjutas:(15-03-2021, 13:59 PM)PlyVal64 Kirjutas:Ei midagi isiklikku, aga ei tule seda sinu 5 lisa sentimeetrit ei vaadates, ei mõõtes, kahjuks ka lugedes mitte. Kindlasti ei soovi enamus endale lintsaagi vorsti või kadaka viilutamisks, kui asi juba olemas, siis võiks olla ka natuke võimalusi midagikeerukamat teha. Viie millimeetri laiune lint on mudelimeistritele suurepärane, aga 80 mm paksuse tamme jaoks ikka natuke vähe.(15-03-2021, 13:08 PM)metsakohin Kirjutas: Ma ei kirjutanud jämedusest, vaid sellest, et tugisamba ja lindi vahe on ainult 10 sentimeetrit. Tee see töölaud või kilomeetri laiuseks, lindi ja samba vahe ei muutu. Viitsige lugedaedit PS: Eestis on see kirjeldusest välja jäänud:Throat 150mm, maximum height 80mm. Weight approx. 8kg
Ja MIDA ma siis kirjutasin kohe alguses??? Suurus loeb ja PÄDEV lintsaag maksab 2000+ eurot. Päris asjad juba 8-10 ja isegi rohkem. Siis tuli jutt magamistoast ja sellega on asi otsustatud - ka see 50 kilo ON liiga kobakas toas midagi teha.
Ja ma muidugi ei tea, kui SUURI asju teie olete lintsael lõiganud aga mina olen seal teinud nii lappaja, kakuami kui väiketraali tääve, floore, kniisid jne!!! Need on osad SUURED jubinad, traali tääv oli 30 cm paks, mida nii mõndagi tuli saagida kahekesti. Õigemini nii alustasingi - õpipoisi ja otsahoidjana!!! Selle mikropingiga SAAB ära teha peaagu kõik, et ehitada kodus omale purilennuk, veemoto paat, jääpurjekas, väiksem purjekas-svertpaat, isegi suure hädaga SAAB sellega teha valmis Draakoni-Folksu sest 8cm paksu klotsi ei ole. Täävid tuleb siis mujal kujusse saagida... Ka mööbli saab sellega tehtud! Jah, võib juhtuda, et mootor jääb võimu väheks sest see pole "selleks" mõeldud.
Mida KEERUKAT te lintsaega siisis teete??? Ma nüüd ei tea, ma olen tislerina leiba teeninud ja ei oska sellele keerukamaid töid välja mõelda! Ma olen traali tekist peenema mööblini igasugu asju palga eest teinud, lintsaega ja ilma. Kõige "keerulisem" töö lintsaele on KALLI materjali liistutamine sest lintsae lint on õhuke ja materjali kulu vahe märgatav. Siis on kuju saagimine, millest tõesti 3-meetrine tammest vöörtääv on eriline kolakas!!! No teed mingeid jõhkraid musta tamme jalgu miskisele baldahiinvoodile? Ikka lõikad KITSA jupi maha ka vaevalt et sa käsitsi 50X50 cm 5-meetrisest tüvest seda välja saed. Tulge kurat maapeale! Suur lintsaag tuleb mängu seal, kus materjali PAKSUS on nii suur, et plaat-formaatsaag ja selle ketas jäävad jänni. Mis te kavatsete kodus mingeid 10-meetrise sildeavaga 50cm paksuseid liimpuittalasid kokku kleepida ja kaardu saagida??? Siis tuleb siit saidilt saagi vaadata...
Teine lintsaag on horisontaalne ja nimetatakse saeraamiks! Ja see on hoopis teine teema ja on ka populariseerunud seal, kus ketasraam väikeseks jääb! Ja ka neid on lintsae nime all vertikaalmasinaid "peenemaks" tööks ehk peenpalgi raamid. Või siis mingid liimpuitkilpide saed jms.
Ja veel täiesti teine teema on ka jõhvsaag peeneks nikerdustööks!
PS: ma proovisin ära ja ODAV ei kõlba kadakalaua/lamelli saagimiseks! Aga ka see on spetsiifiline töö! Teoorias see 500-600 euri masin juba vist saeks. Aga see on ka tipp, kuhu minu aju suudab lintsae VAJADUSE kodukasutuses mõelda! Siis võiks ju ka 10-sendisest 2-3-meetrisest sanglepast lauda-lamelli saagida aga sealt edasi jämeduses ja PIKKUSES oleks mul vaja juba lintsaeraami!!! Ja see on raudselt odavam osta kui mõni eelkirjeldatud Itaalia tootja masin... Kuigi kõrguspiir on sellises hinnas seal 16cm juures, siis jääb mootoril võimust väheseks laia lindiga saagida. Ja nii muudkui lähedki võimsamaks-suuremaks-kallimaks???
PPS: mis Te siin arvate, MIKS on ka kõige väiksemal-odavamal kuni 66cm saagida suutval raamil 5,5 kW mootor???? Bensukal 14hj katel. 32-35 mm lint ei ole liiga lai, selline "paras". Mida kuradit sa selle 1500 vatiga saed 16 millise lindiga... Veel vähem 250-300 vatiga. Kujusaed õhukesele materjalile.