29-03-2021, 18:36 PM
(29-03-2021, 15:44 PM)v6sa Kirjutas: Ma täitsa usun, et T-25 saab ehitada hea aiataraktori, aga selleks tuleb läheneda nii, nagu seda teevad isand Luik oma jumpstükiga või isand 2715 oma emteezetiga - alustada täiesti algusest uuest. Ja seekord teha nii, nagu peab!
Aga täna ON valikud. Mis on tunduvalt inimlikumad. Seetõttu on minu arvates väga küsitav maksta ühe teadmata ajalooga (need kõik jutu järgi on vanaisade silmaterad, millega käidi ainult ilusa ilmaga kartuleid muldamas) nõukatraktori eest normaalse esilaaduriga kasutatud nelikveduse japsi hinda.
Võsa oled sa mõelnud, et sitast ikka saia tegemine on sita sees sorkimine? Sul vanust piisavalt, et teada, et vana ja läbitöötanud raud on väsinud. Ma ei suuda näiteks enam näha, kuidas rusil poldid lahti jooksevad (tubli 10k tt ka töötanud rahulike inimeste käes), kuid lihtsalt otsast lõpuni lihtsalt läbi remonditud. Poldid väsinud ja keermed kulunud.
Seetõttu ma ise näiteks ei vaataks eales enam masina poole, mis on enda elu ära elanud ja siis hakka teda jälle elustama. - mõtetu hallide karvade tekitamine.
Seetõttu olengi jäänud idee peale, et masina soetamisel peab esmatähtis olema tema välimus ja tehniline seisukord. Neist kahest hakkavad enamikul tõsisemad mured ka pihta.
Mu kollektsioonis olevatest 3+1 masinat on just ostetud vanemate inimeste 80+ käest (või siis lahkunute käest) Olles elu aeg garaazi masinad olnud ja ostes endale selgeks teinud, milliste lisakuluutstega peab veel arvestama. Siiani kõigile läinud ca 1500euri vähemalt otsa. Samas peab tunnistama et mida vähem töötanud masina kätte olen saanud, seda vähem peavalu ta ka tekitab. Olgugi, et üks 3500tt töötanud isend üllatas mind oma seisukorrast tõsiselt on just temaga kõige suuremad peavalud olnud. (kõik masinad erakätes vaid olnud)
Tuleb lihtsalt endale selgeks teha, mida kodu vedada tasub ja mida mitte. Ise näiteks otsin endale punast t40am masinat ja need, mis tunduvad korralikumad müügis olevatest, siiani vaid puhta pask kaalukaup. Seetõttu paneb mind ka imestama, kuidas ülisuurte summade eest uuena ostetud masinatesse sellise pohhuismiga ja halva hoidmisega suhtutud on.
On suur vahe, kas elada aastas 1980 või nostalgitseda aastat 1980.