19-05-2021, 14:27 PM
(18-05-2021, 20:44 PM)Raudpats Kirjutas: Skeptikud siin avaldasid arvamust, et võrr ikkagi ei olnud Meister K21. Mis puudutab Priidu käest saadud raami, siis ega ei saa kinnitada, ega ümber lükata, et see on Meister K21. Tartust saadud raamil oli ees silt ja see tundub küll olema Meister:
Ka raaminumber on suht samas suurusjärgus Priidu käest saadud raamiga.
Muidu väga hea tsikli andmete tabel on see siin:
http://horex-forum.xobor.de/file.php?url...mmerierung
Aga Meistrist ei ole seal mitte poolt sõnagi, Eswecot ka ei ole ja Rixe-t ka mitte
Meistrist, Rixest jms võrridest pole seal juttu seepärast, et need tolleks hetkeks jalgrattatehastes valminud võrride raaminumbrid jooksevad ühes pundis jalgrattaraamide numbritega. Meister raaminumbriga 1,032 miljonit on aastast 1939, tõenäoliselt 1,035 samuti. Pikk Toomas ei osanud oma raami nr-t öelda kuna raam on mattunud muu kraami alla.
Ka mootorimumbrite järgi saab väljalaske aastat määrata, vb minu võrril oli originaalmootor peal? Muidugi veeti peale sõda kohutaval hulgal trofeetehnikat NL-i, aga kuna Eestis oli 01.01.40 seisuga registreeritud 17 Meistri võrri, siis mina ei välistaks võimalust, et mingi 3-st Meistri võrrist võiks olla ehe eesti asi.
Vesipiltidega on siis asi selge, need, ausalt öelda kummastasid mind kõige rohkem, aga selge on see. et ilma vesipiltideta muidugi oleks asi täiesti hapu. Lepperi kummisadulat ka ilmselt tehasest ei olnud, igasuguseid kraane, tulesid ja vilesid ning kumme ma üldse ei uurinud, nende sisseostetud vidinatega võis olla kord nii ja pärast naa ja kui ongi teada, et jalatoe kummid on olnud läbiva avaga, siis "päris originaale" pole nagu nii saada ega võtta.
Isegi patareikonteiner, mis oli kõljes sadadel-tuhandetel võrridel, on täielik defitsiit, neid tuleks lausa tootma hakata.