24-05-2021, 10:15 AM
Kusjuures nende erinevate kaitseahelate teemal sai enda husqvarna murutraktor uuesti ette võetud sel kevadel. Varem oli sadulalüliti "kahjutuks" tehtud. Aga see mulle ikka väga ei meeldinud, kuna mul palju kallakuid ja ümber minemise võimalus reaalne. Kui midagi sellist juhtuma peaks, siis eelistaks, et masin ikka seisma jääb, mitte ei sõida endast üle. Panin siis istumise alla lüliti tagasi. Aga sellega tuli tagasi ka esialgne probleem - ei ole võimalik isegi seisvate teradega masina pealt maha tulla ilma et pidurit peale ei paneks. See mulle ei sobi, sest mul palju igasugu uudismaad, kus traktor mõne mätta otsa kinni jääb. Ja proovi siis teda lahti lükata kui pidur peal. Iga kord seisma jätta ka ei taha. Võtsin siis ette piduripedaali juures asuva lüliti. Seal kaks eraldi ahelat (4 juhet). Üks on see, mis ei lase käivitada ilma pidurit vajutamata. See on mõistlik, sest piduri vajutamine vabastab käigukasti vedava rihma ja teeb käivitamise kergemaks. Ning teine ahel siis see, mis traktori seisma paneb, kui pidurit peal ei ole ja sadula pealt üles tõused. See viimane oli siis vaja neutraliseerida. Minu masinal oli vaja see ahel lihtsalt katkestada. Ehk siis piisas kui neljast juhtmest 1 läbi lõigata. Ning kokkuvõttes on nüüd nii, et käivitamiseks on endiselt vaja pidurit vajutada ning töötavate teradega masina pealt maha tulla ei saa. Küll aga saab tulla masina pealt maha siis kui terad seisavad, aga pidur ei ole peal. Hetkel olen rahul sedaviisi. Piduripedaali juurde mineva juhtme pistik asub tal mootori taga, roolivõlli kõrval.