30-06-2021, 14:13 PM
(30-06-2021, 11:27 AM)diesel Kirjutas: : )
nagu öeldakse, siis isegi kivirähk kahvatub sellise värvika ja täpse ajalookirjelduse taustal.
Tänan! Kiviräha tüvitekstidega olen tuttav, absoluutne lemmik on "Kaka ja kevad", teisi pole lugenud. Aga Kivirähk pole teadlane, oma teostes kasutab ta palju hüpoteese, väljamõeldisi ja anonüümseid muinasjutte nagu ka teine Jalgrattamuuseumi teadusnõukogu liige ksf! Valdo. Mina, kui insener, ajaloolane ning ohvitser eelistan kasutada kindlaid fakte ja tõestatud infot, ehk siis internetipõhist teavet!
Jälgides tagasisidet tekkis kahtlus, et kõik ei võta minu kirjutisi piisavalt tõsiselt.
Näiteks krahv Lev Tolstoi ja jalgratas. Mis seal imelikku on? Kas arvate, et pikk habe ei võimaldanud sõita? See ei ole takistus, on omalgi olnud samasugune habe noorukina - nema problema nagu ütlevad meie lääne-slaavi kolleegid. Jah, nii on, Leo õppis jalgrattasõpdu ära 67 aastaselt raamatute kirjutamise kõrvalt.
https://zen.yandex.ru/media/id/5d66912ba...005f7a97cb
Ka kõik muu minu eelmises selgitavas ülevaates vastab minu arvates tõele, kui keegi leiab mingi faktivea, siis palun teada anda! Kui keegi arvab, et see kõik on virtuaalne okse, siis palun mitte teada anda, vaid see lihtsalt alla neelata!
Aga kuna kõik foorumi jälgijad paraku ikka veel ei oska lugeda, mis jälgijad, isegi moderaatoril on probleeme, siis lisan neile paar pilti Türi valla talupoegadest omavalmistatud jalgratastega, XiX sajandi teine pool, Järvamaa, Tolli mets - lihtsalt vaatamiseks.