10-09-2021, 13:28 PM
(10-09-2021, 12:12 PM)vootele Kirjutas: Mul nüüd aastake olnud 1.8m kolme teraga hiinlane (FM180 vms). Alguses tuleb rohkelt määret lüüa, kuni seda igalt poolt välja hakkab ajama. Ise panin alguses liiga vähe ja lasin ühe laagri ribadeks esimesel proovimisel. Õnneks laager on väga levinud mõõt, uue sai paari euro eest.kõigega päri isiklikust kogemusest ehk kümmekond aastat FM niidukit kasutanud. Ainult laagrite koha pealt pole probleem päris määrimises, siin on 2 viga: laagrite kvaliteet (omal sai vahepeal iga aasta vahetatud kuni leidsin korralikud laagrid ja nüüd aastaid mureta) ja lootusetu üritus määrida võlli ülemist laagrit alt määret peale lüües (loomulikult vajub määre allapoole ja laager jääb kuivale). Seega olen üldse üle läinud kvaliteetsetele kinnistele, mittemääritavatele laagritele ja kõik toimib ja aastaid ning iga niidukorra aegset määrdepritsiga võimlemist ka pole.
Niidab päris hästi, tulemus on palju parem näiteks Husqwarna tavalisest niidukist.
Mul see T-25 taga ja jõudu tundub et on ka piisavalt.
Igatahes 800EUR palju paremini kulutatud kui oleks murutraktori ostnud.
Hetkel töötab niiduk uudismaa harimisel freesina, st kultivaatoriga kisun murumättad üles ja niidukiga purustan neid, eks üks potipõllumehe jamamine ole.