Haruldasi NSU tsikleid TÜRAMU suletud fondidest

Hallooo!
Jah, eestlane on konservatiivne ja armastab oma isamaad ning emakeelt! Ja mingi fašistlike ristisõdijate tervitus tekitab võõristust ning vastumeelsust ja ta jääb truuks oma armsale ja kodusele  - tšaupakaa, okeydavai - sõnumile...
Aga tahaksin mina tänasel vanavanemate päeval ka selles teemas kuhugi lõppu jõuda, seda enam, et ühest teisest mudelist, mille pärast üldse selle teema ilma asjata siia tegin, pole veel midagi jõudnud kirjutada.
Nüüd siis järgneb kommertsteadaanne, mille sisu lühidalt on selline - oleks vaja NSU Z-mudeli detaile. Tehti neid mudeleid kokku justkui üle 9000 tk ja ka Eestis on neid olnud suhteliselt palju, suhteliselt, st ma arvan, et ikka mitukümmend isendit on siin olnud ja tundub, et ka üsna mitmed on jäänud erinevate "vabastajate" poolt puutumata. Vb on ka peale sõda mõni siia jõudnud koos võidukate vägedaga, kuigi polnud just kõige värskem ja ka prestiižikam mudel, aga isegi 1927 aasta rihmaveoga 250ccm mudel on mingil moel mingil ajal (ilmselt ikkagi peale sõda) Saksamaalt  Eestisse sattunud.
Nii et Z mudelite tükke ikka on siin nähtud, hiljuti oli ostas müügil pakiraam, mille üks usin vanaasjahuviline, kel on huvi ja jaksu, endale soetas, vb teadmatagi, millega tegu.
Z mudeli puhul on kõige defitsiitsem detail seisuhark. Algselt oli tegu ilmselt profiilmaterjalist kokku needitud koostuga, ca 1932 asendas selle, ilmselt ebaõnnestunud hargi valatud detail. Lisan igaks juhuks mõlemi joonised (uuema oma ei õnnestu lisada mul hetkel). Esimest varianti pole ka saksa huviliste grupil õnnestunud replika tegemiseks leida. Millalgi palusin ühel tuntud saksa NSU huvilisel-spetsialistil saata mulle sellise seisuhargi joonise. Ta arvas, et joonist teha on suur töö ja saatis mulle oma hargi näidiseks, paraku oli see tal "kodutehtud mahekäsitööhark", nii et mul oli sellest ainult 2 x saatekulu maksmise rõõm. Interneti piltidel on küll laias maailmas näha, et neid mõlema variandi harke ikka tsiklite küljes olemas on, aga mingi anonüümse poola foto järgi pole lihtne omanikuni jõuda.
Teine detail, mis oleks hea kasvõi näidiseks saada, on plekist  mootoriülekande ketikate, mõned ajad tagasi üks tubli eesti mees müüs sellist saksa ebays, me ei jaksanud seal võiduka lõpuni pakkuda ja saime auhinnata II koha. Tegelikul oleks kõiksugused osad teretulnud, kuna on juba siginenud teine raam jms nipet näpet... USA-s näiteks üks tegelane aeg ajalt liputab Z mudeli bensiinipaagiga, omal vaja ei ole ja teistele ei anna, kudagi tuttav tuleb ette, vb on väliseestlane? Ka bensiinipaagi korki oleks vaja , siseläbimõõt ca 58 - 60 mm. Panen siis mõned pildid enda rahustamiseks ja ruttan mainima, et raha mul (eriti) ei ole, vahetusfondi ka justkui mitte.
Kui suudan end sundida, siis vb teen ka "sellest teisest" NSU mudelist juttu, mille ksf! Illi123 hiljuti läbi seikluste (sest lihtsad lahendused pole meie jaoks!) soetas...

Vasta

Sõnumeid selles teemas
Haruldasi NSU tsikleid TÜRAMU suletud fondidest - Autor: kass - 09-08-2021, 00:20 AM
RE: Haruldasi NSU tsikleid TÜRAMU suletud fondidest - Autor: miilits - 09-08-2021, 05:01 AM
RE: Haruldasi NSU tsikleid TÜRAMU suletud fondidest - Autor: kass - 11-08-2021, 21:43 PM
RE: Haruldasi NSU tsikleid TÜRAMU suletud fondidest - Autor: isandpauk - 11-08-2021, 22:06 PM
RE: Haruldasi NSU tsikleid TÜRAMU suletud fondidest - Autor: kass - 11-08-2021, 22:21 PM
RE: Haruldasi NSU tsikleid TÜRAMU suletud fondidest - Autor: kass - 13-08-2021, 22:43 PM
RE: Haruldasi NSU tsikleid TÜRAMU suletud fondidest - Autor: Daff - 15-08-2021, 13:07 PM
RE: Haruldasi NSU tsikleid TÜRAMU suletud fondidest - Autor: kass - 12-09-2021, 16:33 PM
RE: Haruldasi NSU tsikleid TÜRAMU suletud fondidest - Autor: Raudpats - 12-09-2021, 17:31 PM
RE: Haruldasi NSU tsikleid TÜRAMU suletud fondidest - Autor: kass - 12-09-2021, 17:47 PM
RE: Haruldasi NSU tsikleid TÜRAMU suletud fondidest - Autor: valgeratsu - 13-09-2021, 17:36 PM
RE: Haruldasi NSU tsikleid TÜRAMU suletud fondidest - Autor: kass - 13-09-2021, 23:29 PM
RE: Haruldasi NSU tsikleid TÜRAMU suletud fondidest - Autor: kass - 18-09-2021, 19:53 PM
RE: Haruldasi NSU tsikleid TÜRAMU suletud fondidest - Autor: kass - 18-09-2021, 20:36 PM

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne