02-08-2004, 10:54 AM
KeN1 Kirjutas:Et kui tulen Deltaga ja sõidab max 50km/h ja lükkan jalgatega hoogu kaasa siis olen tegija jah ??????????
Aga kui tuleksin tuunitud rolleriga mis läheb üle 100km/h ja fooritagant tagarattale siis oleks mingi plastik käkerdisega mees ?
Ja miks kõik olete siin sellised rollerite vihkajad ? Ajab närvi kui mõni teine 50cc möödub mopedist nagu seisvast postist ?? või kiirendab paremini ja ei jookse oma masininat valgusfooritagant käima??
Räägin siis natukene ka oma suhtumisest... see eelkirjutaja näitab ju väga ilmekalt, miks rollerimehi ei sallita - nagu küla kutsule nii kuts külale...
Päriselt ongi ju kogu asi mitte sõiduriistades vaid nendega sõitvates inimestes kinni... ja kahjuks on rollerimeeste hulgas vägapalju noori rullnokki... lihtsalt kui vanus veel BMWd ei luba siis tuleb tuunida rollerit, paigaldada loomulikult ka siniseid tulesid... tumedaid klaase pole kahjuks lihtsalt kuhugi panna...
See ei tähenda, et roller või sellega sõitev inimene kohe imelik oleks, sõiduvahendina linnaliikluses on roller igati asjalik vahend... kuni jääb legaalsuse piiridesse... aga igasugused tuuningsarjadega, 70cc silindriga jne 70-80kmh ringinõeluvad tüübid tuleks küll liiklusest kõrvaldada.
Mitte, et ma kade oleksin, et inimesel ei ole rahaga muud teha olnud kui paljukümneid tuhandeid rollerisse tampida, asi on lihtsalt selles, et seoses puuduliku sõiduoskuse ja imeliku suhtumisega liikluskultuuri ja arvestades ka seda, et need masinad on projekteeritud väiksemate kiiruste ja võimsuste jaoks, on enamus lihtsalt teistele (ja ka endale) ohtlikud.
Sama \"tuunimisahaigus\" on millegipärast ka ZIDi ja deltaomanikel, kui siit foorumist natukene ringi vaadata... aga erinevalt osadest rollerimeestest, ei tea need üldse, millega nad tegelevad ja ei saa eriti millegiga oma masina juures õnneks hakkama ka... peale igapäevase küsimise, et mida ikkagi teha, et masin kiiremini sõidaks ja tõmmet oleks.
Igatahes ei ole minu arvates vahet, kas see mootor asub jalgevahel või istumise all, kas on plastmass ümber või mitte... kes on loll jääb lolliks ja kes on asjalik inimene see on seda nagunii.