05-12-2021, 20:33 PM
Oi kurja. Terve see eepos sai otsast lõpuni läbi loetud. Natuke sain ikka targemaks ka, kuivõrd minu puhul tegemist amatöörist iseõppijaga. Märkasin, et põhiline jutt käib ümber elektroodide ning nendega keevitamise. Natuke juttu ka eri tootjatest, kuid väga vähe juttu (vaid paar postitust) gaasikeevitustest. Kas tänapäeval selle masinavärgiga tegelejaid enam ei leidugi? Küsimus tekkis sellepärast, et praegu sätin endale komplekti kokku. Olemas propaaniballoon, hapnikuballoon ning reduktorid ja kaks keevituspitsi. Tegemist 100% nõukaaegse kraamiga, sest see on hankimiseks amatöörile kõige odavam. Otsisin huvi pärast eneseharimiseks infot ka atsetüleeniballooni ning selle kasutamise kohta, kuid siin alafoorumis sellest juttu polnud.
Endal esmajärjekorras vaja seda kraami metalli kuumutamiseks, et saaks kõrverad asjad sirgu painutada. Kokku keevitamiseks on olemas Kemppi Migger 220 aparaat. Loomulikult võib ka selle kohta arvamust avaldada, kellel kogemust on. Kuid teoreetiliselt ei teeks sugugi mitte halba ka see kui keegi jagaks kommentaare gaasisegudega jootmiseks. See ju minu teada ka tänapäeval võimalik? Või saab gaasiga vaid vaske/pronksi kokku joota?
Tänud info eest juba ette.
Endal esmajärjekorras vaja seda kraami metalli kuumutamiseks, et saaks kõrverad asjad sirgu painutada. Kokku keevitamiseks on olemas Kemppi Migger 220 aparaat. Loomulikult võib ka selle kohta arvamust avaldada, kellel kogemust on. Kuid teoreetiliselt ei teeks sugugi mitte halba ka see kui keegi jagaks kommentaare gaasisegudega jootmiseks. See ju minu teada ka tänapäeval võimalik? Või saab gaasiga vaid vaske/pronksi kokku joota?
Tänud info eest juba ette.
Torutööd Tartus +372 5693 2898