06-12-2021, 14:14 PM
(03-12-2021, 12:42 PM)Marko Kirjutas: Janka videos on valgusjaotus ilusti näha ju, halogeeni triip ka kõrval.
sorri - minu viga: olles janka Makita trelli-mure videot vaadanud oli järeldus, et ei tule sealt asju, mis vaatamisväärsed oleks.
pirni-teema sisu on aga ka mulle arusaadav ja vorm sõnakasutuse / lastetoa osas sobiv. Ehk siis asjalik ja konstruktiivne. Toon ülal oleva lingi uuesti välja: https://youtu.be/OMdtZLL6JGY
valgusvihk on videos palju parem, kui mu LED-del oli. Kuigi jah - seinakaugustest ei saa aru ja sellel on oma roll. Oma kunagistel piltidel püüdsin ka kuigipalju kaugust tekitada (seda oli 7..8m) ning selle olemasolu on pildil näha. Kõrvalised valgusallikad on samuti mittevajalik valgusreostus.
kui leian oma sobimatuks tõdetud LEDd üles, visualiseerin võrdlust alternatiiviga, mille ma tegelikult alles nüüd töösse panin: kehvade tuledega masin sai uued tuled (Depo) ja Philipsi "+130%" pirnid. Läks paremaks ja järgmist sammu ehk pinge tõstmist (releed + juhtme-upgrade) ma tegema ei kiirusta. Kuigi töötavate tulede pinge on 1,7V / 12,5% pardepingest ehk 13,4V-st (see on tarbijatega. Ilma nendeta on viisakas 14,2V) madalam. St pirni kleemmidel on ainult 11,7V.
Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"