23-12-2021, 13:47 PM
(21-12-2021, 21:00 PM)13piisab Kirjutas:Mul on garaažis mõlemad olemas (neid vasakuid vist >2 isegi). Tavaliselt keerab see vaskpoolne kõik lahti, aga ka mulle see "nurk" ei meeldi. See parempoolne on ikka päris tugev tükk ja on mul kõik poldid/mutrid lahti (või siis pooleks - targem annab järele) keeranud. Sinna on ka 3m saba taha saanud panna (1x pooltelje mutter ei tahtnud järgi anda mu 150kg-le)(12-12-2021, 01:17 AM)MeelisV Kirjutas: Muidu mõttes paneks sinna jõupadruni otsa ja väänaks.... vajadusel koos toruga.Hea rattavõti on pildil vasakpoolne teleskoop. Pole liigendit, pole probleemi.
Seega pigem maksan 50+...100 raha hea asja eest kui nukralt teepervel kõvera ja katkise võtmega.
Mis on hea rattavõti ? Üleliia lolli jõuga kinni väänatud mutri/poldi avamiseks ? (Mul siis konkreetselt nr 21)
kasutan garaažis ka nende poltide-mutrite puhul, mille puhul parempoolse liigendi tervise pärast muretsema hakkan. 1/2" mõõdu puhul annaks ilmselt esimesena järele ikka padrun ja mitte selline saba.
Ca 15a tagasi esimese sellise rattavõtme soetamise järel asendusid rattaristid kiirelt taolistega.
Pikendamiseks olen selliseid asju kasutanud (mul neid 2-3 pikkust): Padrunipikendus 1/2" 150mm | Tööriistamarket (xn--triistamarket-imba.ee) kui lähedalt ei saa keerata. Visuaalselt mingeid jäädavaid muutusi kujudes ei ole täheldanud